База Данни Картини

Хора на братя Галеви – примерни затворници

Братя Галеви

Членове на бандата на Ангел Христов и Пламен Галев са станали затворници за пример, пише вестник „Вяра“. Георги Блатски, Апостол Чакалов и Владимир Ангелов-Стъклето се радват на голям респект от страна на останалите затворници и дори от ръководството на затвора.

Като един от най-прилежните лишени от свобода в затворническото общежитие в Самораново се изявява Стъклето, който е „кмет“ на общността. Според изданието, жители на Дупница са го засичали в града да похапва кюфтета, тъй като вкъщи нямало кой да му готви.

Близки до него твърдят, че той се е укротил. В събота и неделя често се случвало шефът на бобовдолския затвор да му даде отпуск навън за 12 часа. Георги Блатски, който също е сочен за член на бандата на Галеви е станал готвач в затвора и се ползвал с респект от другите затворници.

Той имал власт над тях, защото разпределял порциите и определял каква да бъде храната.

Апостол Чакалов се грижел за кучетата на заведението за изтърпяване на наказанията. Той ги хранел и разхождал.

Всички от бандата трнират усърдно и редовно.

Братя Галеви междувременно са в неизвестност от май миналата година, когато бяха осъдени на 5 години лишаване от свобода. Наскоро се появи информация, че са станали защитени свидетели срещу организираната престъпна група за мокри поръчки на Йосиф Йосифов-Йоско, но до момента тя не е потвърдена.

Повече по случая, четете тук.

Хора на братя Галеви – примерни затворници

Прочети цялата