База Данни Картини

Онлайн платформа финансира поръчкови убийства

Untitled-1

Нов уеб сайт събира залози за убийствата на публични личности на високи постове в цял свят. Схемата, по която действа онлайн порталът за залози е следният:

Сайтът “Пазар за поръчкови убийства” и предлага възможност потребителите анонимно да публикуват имена на публични личности, за чиито поръчкови убийства останалите потребители да наддават с онлайн валутата Биткойн. Мотото на сайта е “Тази машина убива фашисти”.

Колкото повече биткойнове има заложени на определено име, толкова по-голяма сума може да спечели човекът, предрекъл с точност датата на поръчковото убийство. Според създателя схемата е съвсем проста:

  1. Някой добавя име в списъка, заедно с информация за човека
  2. Хората залагат кога ще бъде екзекутиран
  3. Наемни убийци публикуват кога със сигурност ще бъде извършено убийството, но съдържанието на съобщенията им остава скрито до смъртта на въпросния човек
  4. Човекът, който изпълни облога, печели заложените биткойнове

“Пазар за поръчкови убийства” използва ситемата за криптиране на информацията „Тор“, каквато е използвана и от сайтове като Balkanleaks, където потребителите анонимно публикуват документи с конфиденциална информация без да могат да бъдат проследени. По този начин се гарантира пълната анонимност на участниците в залозите и безопасността им.

Припомняме, че сайтът за търговия с наркотици онлайн Silk Road, разбит от ФБР наскоро, използваше същата кодираща система.

Сайтът за поръчкови убийства е само на четири месеца и в него фигурират 7 имена, 4 от които от САЩ и по едно от Франция, Финландия и Швеция. Сред „записаните“ в списъка фигурира и името на президента на САЩ – Барак Обама. За него потребителите са заложили 40,26 биткойна.

За момента статусът, посочен за всеки от “поръчаните” е “Жив”.

Заинтересованите наемни убийци електронно записват датата на убийството на определен човек от списъка и щом изпълнят обещанието си, получават сумата, заложена на съответния човек.

За новия уеб сайт първи съобщиха от списание Forbes.

Онлайн платформа финансира поръчкови убийства

Прочети цялата