База Данни Картини

Отново намушкаха момиче в центъра на София

crimes.bg

25-годишна жена от Плевен е била намушкана и ограбена в центъра на София късно снощи, съобщава „Блиц“.

Нападателят причакал пострадалата, с инициали Ж.Н., намушкал я с нож, взел чантата й и избягал. Младата жена останала да лежи във входа на сградата, в който била нападната. Районът на инцидента неофициално е известен като Арабския квартал, тъй като там са позизионирани много арабски магазини.

Напоследък се наблюдава засилен интерес от страна на бежанците към същия район. Те обитават хостели наоколо, както и други сгради, непригодени за това. В сряда на Женския пазар, намиращ се в тази част на София изгоря част от сграда, незаконно населявана от 45 бежанци, които се отоплявали с горелки.

Инцидентът с 25-годишната плевенчанка станал между улиците „Цар Симеон“ и „Пиротска“. След като на място е извикан екип на Спешна помощ, лекарите установяват, че по тялото на жената има прободна рана с остър предмет, предполага се, хладно оръжие.

За момента няма опасност за живота й.

След инцидента на място са мобилизирани полицейски екипи. Районът около Халите и Женския пазар е със засилено полицейско присъствие. Няма информация кой е нападателят и какви са уликите, събрани до момента.

Според „Блиц“, в рамките на няколко часа след инцидента са претърсени няколко хостела в района, населявани предимно от бежанци и имигранти.

Припомняме, че в началото на ноември на улица „Пиротска“ беше нападната 20-годишната Виктория Христова. Нападателят, 20-годишен алжирец, представил се в страната като Салахедин Бин Аладин, я намушка над 10 пъти с нож, след което опита да се укрие в Гърция.

Властите там го заловиха и върнаха в България, където ще бъде съден за нападението. По-късно се оказа, че Салахедин е измислено име, което алжирецът дал на влизане в страната. Той кандидатствал за статут, който обаче му бил отказан и се подвизавал в столичен хостел като нелегален имигрант.

Четете повече по темата:

„Мария Луиза“ и „Христо Ботев“ са най-опасните места в София вечер

Салахедин Бин Аладин влязъл в страната с фалшива самоличност

Аладин – автор на серия въоръжени нападения в София

Салахедин Бин Аладин бил замесен в бизнес с проститутки

Нова чернокожа групировка се заражда в София

Отново намушкаха момиче в центъра на София

Прочети цялата