База Данни Картини, Изкуство и Общество

Студентка краде лични карти на колежки, тегли заеми

Crimes.bg

Студентката Фатме Барутин източи 15 000 лева от различни банки и фирми за бързи кредити, като използвала крадени лични карти на свои колежки. Момичето от смолянското село Гьоврен учила биология и химия в ПУ “Паисий Хилендарски”. За да си помага в следването, работела  в мол Пловдив. Миналата зима Фатме задигнала личните карти на 4 момичета, които също работели в заведението, съобщава „Марица“.

С картите тя изтеглила 5 поредни кредита, като използвала различни самоличности.

Студентката опитала да продължи с престъпната схема, опитвайки да вземе още заеми. Попаднала обаче на по-внимателни служители, които започнали проучване и измамата била разкрита.

През май сигналът е подаден в прокуратурата, а Фатме била уволнена дисциплинарно. Сега четирите ужилени момичета се канят да заведат дела срещу кредитните институции, които са допуснали отпускането на заеми с крадени документи. “Като ходим на дискотека, ни гледат личните карти под лупа, но не и в банките. Ще заведем дело срещу всички кредитни институции, които ни накараха седем месеца да се чувстваме като престъпници.” Това е заявила в редакцията на “Марица” 23-годишната Мая Марчева. Тя е една от четирите ужилени от Фатме Барутин, които се оказали в ситуация да връщат кредити, без да са теглили пари.

Срещу Фатме Джамал Барутин е образувано досъдебно производство и до средата на декември делото срещу нея ще бъде внесено в съда, коментира за “Марица” прокурорът от Районна прокуратура Атанас Илиев. Срещу нея са повдигнати обвинения за измама, използване на чужди официални документи и документни престъпления. Фатме е с мярка “парична гаранция” от 1000 лева.

Опитаха се да осъдят мъж, надхитрил банка със ситен текст

Опитаха се да осъдят мъж, надхитрил банка със ситен текст

Студентка краде лични карти на колежки, тегли заеми

Прочети цялата