База Данни Картини, България

ДАНС със сигнал за атентат в София, издирват терорист

ДАНС - Прокуратура

Агенти на ДАНС към момента претърсват хотели, квартири, метростанции и заведения, в търсене на терорист-атентатор в цяла София.

Хотелиери потвърдиха, че са получили посещения от агенти на ДАНС, който са им показали снимка на терориста.

Неофициално, източник от МВР потвърди: „Има риск и опасност, правим всичко по силите ни.“

„Няма сигнал за пряка заплаха, но има профилактични мерки за сигурността по всички критични точки в страната“, потвърди вътрешният министър Цветлин Йовчев. „Извършват се проверки в цяла България“, допълни го главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Оперативните данни за предполагаеми терористична опасност за страната са дошли от ДАНС, а по тях работи и МВР, уточниха експерти от вътрешното ведомство.

От МВР заявиха, че хората трябва да бъдат изключително внимателни и наблюдателни и при най-малкото съмнение да подадат сигнал към съответните органи. 

През последните месеци експерти по сигурността многократно алармираха, че заедно с бежанците у нас могат да влязат лица, свързани с терористични организации или екстремистки групировки. В края на септември бившият секретар на МВР Иван Бояджиев предупреди, че хора на „Ал кайда“ влизат у нас като бежанци. „Не случайно израелците твърдят, че Сирия се е превърнала в лагер за обучение на членове на „Ал кайда“. Разпръсването им по света е изключително обезпокоително“, предупреди тогава полк. Бояджиев.

ДАНС със сигнал за атентат в София, издирват терорист

Прочети цялата