База Данни Картини

Пешо Сумиста: Оказаха ми натиск да натопя Първанов!

Вижте какво разкри той

Поредната порция скандални разкрития за политическия елит, взривиха родния ни ефир. Босът на „Килърите“ Петър Стоянов, по-известен като Пешо Сумиста, направи скандални разкрития пред журналисти на ТВ7. Той никога не е криел симпатиите си към БСП.

Сумиста, който в момента се намира в затвора в Ловеч заяви, че има факти, които иска да разкрие пред магистратите, но не е получил възможност да говори. Той заяви, че по време на управлението на ГЕРБ, всяко интервю, което е давал Цветанов е започвало изказвания за двете групи „Килърите“ и „Наглите“.

Тарторът на престъпната група заяви, че целта е била да се очернят определени партии, разкривайки се обвързаността им с мафията. Сумиста сподели, че е бил оказан натиск върху него да очерни Георги Първанов. От него е било поискано да каже, че бившият президент е имал бизнес сътрудник, който е бил убит.

Пешо Сумиста: Оказаха ми натиск да натопя Първанов!

Сумиста иска да бъде разпитан отново

Затворникът разкри още, че е бил принуден да каже, че Цветан Василев е поръчал убийство на олигарха Иво Прокопиев. Сумиста отправи призив към магистратите, произнесли присъдата му, да го разпитат за политическите арести, които са се подготвяли по време на управлението на ГЕРБ. Той каза, че малко след като е бил арестуван му е било подхвърлено, че ако пожелае може да си помогне. Самият Цветанов го успокоил, че е бил арестуван по грешка и трябва да потърпи още малко, пише „Блиц“.

 

Пешо Сумиста: Оказаха ми натиск да натопя Първанов!

Прочети цялата