База Данни Картини

Арестуваха брата на застреляния Калоян Стоянчов – Голямата Рижа

post-6-1253566363

Симеон Стоянчов известен в Бургас като Малката Рижа е бил арестуван като част от групата, занимаваща се с лихварство към фирма „Кредилайн“ ООД.

Главния секретар на МВР – Светлозар Костов, обяви, че приходите от лихви за един месец са достигали 1 000 000 лева.

Симеон Стоянчов е известен на бургаската полиция с дребни престъпления –  рекетиране на деца, кражби от кафе-машини и други. Неговия брат – Калоян Стоянчов – Голямата Рижа бе застрелян от бившия полицай Петко Лисичков.

Припомняме, че тогава Калоян Стоянчов и трима от приближените му пресекли пътя на Лисичков на кръстовище в кв. Меден Рудник, след което той им отправил забележка.

Това накарало групата да слезе от автомобила си и да се саморазправя с Лисичков.

Той обаче не е случаен – преди 1993 г. работи в специализирания отряд „СПОММ“ в Бургас, а по-късно в СОБТ в София. Накрая напуска системата и по неофицална информация са бие в Югославия заедно с паравоенното формирование „Тигрите на Аркан“.

След като е нападнат от четиримата криминално проявени, Лисичков вади телескопична метална палка, която му бива избита от ръцете. За да не бъде наръган от нападателите си, той изважда законно притежаван пистолет и стреля от упор в Калоян Стоянчов – Голямата Рижа, който умира на място.

Останалите нападатели бягат. Връщат се, след като Лисичков вика полиция и те пристигат на мястото. Той доброволно предава оръжието си и е арестуван.

След като е с поставени вече белезници, приятелите на Голямата Рижа искат да се саморазправят с него.

Той бе оправдан за убийството на Калоян Стоянчов, което е било извършено при неизбежна самоотбрана.

Видео с ядосаните приятели на Калоян Стоянчов може да видите по-долу.

 

Арестуваха брата на застреляния Калоян Стоянчов – Голямата Рижа

Прочети цялата