База Данни Картини

Намериха собственика на пушката, с която ликвидират Георги Илиев

georgi-iliev-im-300x225

Пушката „Аншуц” 22-ри калибър, с която е ликвидиран подземният бос на ВИС 2 Жоро Илиев е вкарана в България по легалния начин

Пушката е закупена, както си е редът и полицията достига до нейния собственик, след като експертите в Германия успяват да възстановят заличения номер на оръжието. Сега проследяват през колко посредници е преминала от първоначалния й собственик и дали е била открадната преди да се озове в ръцете на главния заподозрян за убийството на Георги Илиев – Васил Арарски, познат в криминалния контингент като Кръвта.

Намериха собственика на пушката, с която ликвидират Георги Илиев

Георги Илиев

Предполагаемият килър има славата на сериен убиец, на когото не му е мигвало окото, ако някой му се изпречи на пътя. Според източници на в.“Монитор“ именно посредниците на Кръвта са се издънили при заличаването на номерата върху оръжието и така криминалистите успяват да наредят част от пъзела.

По думите на експертите тази пушка е изключително точна, ето защо се използва при биатлона в олимпийските игри, както и за лов на хищници като към нея се слага оптика за още по-голяма точност. По този начин на 25 август 2005 г. Васко Кръвта безпроблемно е ликвидирал Георги Илиев, а причината да го стори е да изпревари подземния бос преди той да го направи. В крайна сметка и Кръвта е ликвидиран по-късно, както често се случва с хората в тези среди.

Към оригиналната статия

Намериха собственика на пушката, с която ликвидират Георги Илиев

Прочети цялата