База Данни Картини

Трагедията е голяма! Валентин Стоянов издъхна навръх Коледа!

valentin-izdahna-300x200

Работникът от ЛУКойл Нефтохим почина на празника

Поредната трагедия разтърси страната навръх празника. Точно на Коледа Валентин Стоянов си отиде от този свят. Той пострада на 13 декември при тежък инцидент в „ЛУКойл Нефтохим”.

51-годишният работник почина в болнично отделение във Варна. Медици в морската ни столица се бореха с всички сили за спасението на живота му. Две седмици Валентин лежеше във Военноморска болница, но през последните няколко дни състоянието му рязко се е влошило.

Трагедията е голяма! Валентин Стоянов издъхна навръх Коледа!

Снимката е илюстративна

Той беше приет в болницата с 45% изгаряния по цялото тяло. Повдигнато е дело срещу виновниците за случилото се. То ще се проведе в Окръжна прокуратура. Собствениците на „ЛУКойл Нефтохим” ще бъдат обвинени в немарливост или незнание за извършване на дейност на работното място, представляваща сериозна опасност за живота на служителите.

За смъртта на Валентин Стоянов обвинените ще бъдат наказани с лишаване от свобода, която ще бъде обявена от прокурора по делото в съдебна зала. За подобен инцидент, довел до смърт, съдът предвижда от една до шест години затвор.

Припомняме ви, че във фаталния 13 декември четирима работници пострадаха жестоко при отстраняване на кабели. Двама от служителите са с по-леки изгаряния по тялото и опасност за живота им няма, пишат от petel.bg.

Към оригиналната статия

Трагедията е голяма! Валентин Стоянов издъхна навръх Коледа!

Прочети цялата