База Данни Картини

Спипаха гастрольор – рецидивист в Ямбол

220_efde8d478e4b66e5d72540d718d3088c

Спипаха гастрольор – рецидивист в Ямбол

33-годишен мъж е задържан за срок от 72 часа в Ямбол след два сигнала за дръзки грабежи посред бял ден в центъра на града. На 14 април в местното районно полицейско управление е подаден сигнал от възрастна жена, че около 11:00 часа, на ул. „Хан Тервел”, е  нападната от непознат, който използвайки сила скъсал чантата й  и отнел портмоне с лични документи и сумата от 306 лева.

Ден по-късно, във входа на кооперация на ул. „Д.Благоев“, отново непознат мъж е отнел портфейл с лични документи и сумата от 76 лева от задния джоб на панталона на възрастен мъж.  В хода на издирването по случаите е установен и задържан извършителят – Михаил Щ. на 33 години, многократно осъждан за престъпления от този вид, жител на община Горна Оряховица.

На задържания е повдигнато обвинение по чл. 198 от НК и му е наложена прокурорска мярка за процесуална принуда, за срок от 72 часа. Според запознати мъжът е автор на още дузина аналогични престъпления през последния месец на територията на Стара Загора, Сливен и Ямбол. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Към оригиналната статия

Спипаха гастрольор – рецидивист в Ямбол