База Данни Картини

Екшън: Пияни общаци се млатиха с бакшиши във Варна!

20140430_deoxtojvsg

40 таксита се събраха да бранят колега, на когото извадили нож, след катастрофа

Меле между пияни общи работници и таксиметрови шофьори се случи след катастрофа в центъра на Варна. Кола на компанията „Транстриумф” се сблъскала с „Фолксваген Пасат” на кръстовището на булевардите „Сливница” и „Съборни”, което довело до дивия екшън, в който бил изваден и нож.

Мелето било предизвикано от трима пияни и по всяка вероятност надрусани строителни работници, разказаха пред БЛИЦ свидетели на драмата. Тя била предшествана от катастрофа, станала малко след 22 часа. Таксиметровият шофьор Николай Костов се движел със своя автомобил по „Сливница”, а пред него – пасатът. „Караха буквално в насрещното движение и смятаха да завият наляво към улица „Цар Асен”, но в последния момент свиха надясно към „Съборни” и по този начин ми сякоха пътя. Набих спирачки, но не успях да избегна сблъсъка”, разказа самият бакшиш, който бе на мястото на екшъна.

И добавя, че от фолксвагена изскочили тримата пияни мъже, облечени в работни дрехи, и се спуснали към него. Той моментално се обадил в централата и на мястото се изсипали около 40 таксита. „Този, който шофираше пасата, извади нож и се нахвърли върху един колега и му го опря с тъпото в шията. Не знам какво щеше да се случи, ако беше с острието…”, разказа един от участниците в мелето. Тримата мъже във фолксвагена бяха видимо пияни, видя наш репортер. Пред БЛИЦ те заявиха, че никой не е вадил нож, въпреки че това се потвърждава от десетки свидетели. „Събраха се бакшишите и започнаха да ни бият! Блъскаха ни, събориха ни на земята и ни ритаха!”, нареждаше единият от работниците, който едва стоеше на краката си. 

Именно той е седял зад волана на пасата, твърдят таксиджиите, но до идването на полицията се сменили с неговия колега, разказа Николай Костов. „Той също беше пиян, но явно най-малко от всички”, коментира бакшишът. Свидетел на трампата станал таксиметров шофьор, който чакал на същото място клиентка. Независимо от това обаче, униформените съставиха акт на мнимия шофьор, чиято проба на дрегера отчете 1,43 промила алкохол. Оказа се, че освен пиян, той няма и книжка – била му е отнета за нарушение в Румъния.

Нито един от тримата пияни мъже не пожела да си каже името освен мнимия шофьор, който излъга, че се казва Иван Драганов. Оказа се обаче, че името му Явор или поне така го наричаше възрастен мъж, дошъл на мястото, който пък се представи за баща на единия от работниците. Tой разказа, че тримата бачкали на строителен обект и бригадирът им дал една бутилка да се почерпят, като се приберат, но те я изпили още там. След това се метнали на фолксвагена и се отдали на автородео. Таксиметрови шофьори коментираха, че само минути преди катастрофата се заяждали с други шофьори на предното кръстовище. 

 

Автор: Орлин Филиповски

Към оригиналната статия

Екшън: Пияни общаци се млатиха с бакшиши във Варна!