База Данни Картини

Запис от охранителни камери потвърждава влизането във водата на Валя

18f0b8f5a985191d3c8660875d9c5f98

Запис от над 5 охранителни камери потвърждава влизането във водата на Валентина Иванова от Бургас.

Камерите са разположени по осветителните тела по цялата дължина на моста, а на ниската платформа /от където Валентина Иванова е влязла във водата/ има асансьор за инвалиди, върху който са разположени 6 охранителни камери. Всички те са монтирани по време на основният ремонт на моста още в края на миналата година.

Според източник от полицията, на записа ясно се вижда как Валентина Иванова сваля дрехите си и влиза сама във водата.

Родителите на момичето са уведомени за действията на момичето, а на бащата е предоставен запис от охранителната камера, която е заснела случая от 15 април малко преди полунощ.

Директора на ОД на МВР в Бургас комисар Милен Димитров потвърди категорично, че случая е изяснен и не се касае за посегателство върху Валентина.

На записа не е заснето евентуалното удавяне на Валентина, а само нейното влизане във водата.

Предистория

Валентина Иванова изчезна на 15 април, когато около 23:00 ч. е повикала такси на фирма „Елеганс“ в центъра на кв. Лозово в Бургас.

Тя насочила шофьора към пешеходната пътека в края на ул. „Богориди“ в Бургас, където е входът към Морската градина. Според показанията на шофьора, тя директно се е насочила към стълбите, които водят към моста на Бургас.

По-късно мобилният телефон на момичето бе намерен в апартамент на рибар в Бургас, който открил телефона на ниската платформа и го прибрал. Човекът е разпитан и е установено, че не е знаел за това чий е той.

Версиите

Няколко версии се появиха в медиите, като се предполагаше, че най-вероятно тя е отвлечена след като е повикана от мъж в центъра на Бургас. Друга версия гласеше, че Валентина е отвлечена от китайски граждани с цел трафик на хора или принуждаване към проституция.

Като причина за посегателство върху живота си се посочват лични проблеми в живота на Валентина, свързани с физическото и здравословно състояние.

До този момент Валентина Иванова не е открита. Предполага се, че тя се е удавила след влизането си във водата. Поради моментните температури на водата откриването на тялото й може да стане факт след седмици или месец и то на далечно разстояние от моста в Бургас.

Запис от охранителни камери потвърждава влизането във водата на Валя