База Данни Картини

Цивилни ченгета ловят джебчии по морето

27cbbf20f037bbd8ca868b4fda18848d

12 униформени охраняват резиденция „Евксиноград“

Варненската полиция внедрява 22 цивилни ченгета за борба с кражбите по морето. Доброволците ще дебнат за джебчии в морската столица цяло лято, а групата им е сформирана още преди 2 месеца. Това съобщи новият временно изпълняващ шеф на областна дирекция на МВР във Варна главен инспектор Николай Калчев, който зае мястото на старши инспектор Чавдар Нанков.

Рокадата е заради слаби резултати, каза след изнесеното заседание на кабинета в Евксиноград миналата събота вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Вече има и двама задържани за умишлените палежи на коли в морската столица в последно време. Единият от престъпниците е малолетен – само на 11 години. От началото на годината са извършени 26 палежа на автомобили и по-малко от половината са разкрити. Разследването показва, че някои са извършени заради разчистване на сметки при наркоразпространение или от отмъщение, други от ревност като сред потърпевшите има и хора без криминални прояви.

Освен традиционно засилените отряди на полицията за охрана на сезона по морето край Варна, този път към тях се включват и двама техни колеги от Румъния, както и 12 униформени от жандармерията. 12 полицаи допълнително ще охраняват през август правителствената лятна резиденция.

Шефът на звеното се оплака, че го е наследил в критично състояние. 10 на сто от целия личен състав са напуснали в последните 2 години, а на тяхно място няма нито едно ново назначение.

Към оригиналната статия

Цивилни ченгета ловят джебчии по морето