База Данни Картини

Дрогирани и пияни абитуриенти се биха в Слънчев бряг

abiturenti-18

Цял клас вися в асансьор в Пампорово на празника си

Дрогирани и пияни абитуриенти направиха истинско меле в Слънчев бряг часове след полунощ вчера. Това стана, след като те приключиха вечерята си в ресторантите и се отправиха към най-известната в комплекса чалготека, съобщи електронното издание „Флагман”.

Сред люлеещите се от спиртни напитки и надрусани ученици е имало и популярни личности от региона, един от които е известен строителен предприемач. Той се опитвал да се отскубне от тях, но множеството го понесло към металните огради и за малко не го повалило заедно с приятелката му. До охранявания вход на чалготеката се опитвали да се докопат също така хората на Митьо Очите и Малката Рижа. Те

успели да пробият охраната

и да си намерят места вътре. В чалготеката са били и директорите на две важни държавни институции, но те били влезли там доста преди пияните и дрогирани абитуриенти да атакуват заведението.

„Пред дискотеката имаше две полицейски коли, но като видяха, че става напечено и че всичкият този народ не може да влезе вътре, колкото и да напира, ченгетата повикаха спецчасти и жандармерия. Отвън въведоха ред, но вътре един от охранителите беше подбран грубо от някакви по-едри риби от персонала. После те го набутаха в една стаичка и изяде доста бой, защото беше виновен, че няма ред”, съобщил читател на „Флагман”.

„Какво стана вътре в дискотеката, не знаем, но отвън има ред, вътре да се оправят собствениците и частната охрана”, казали полицаите.

До 3,30 вчера в заведението не е имало нито арестувани, нито пострадали, а само доста пияни и дрогирани, уточнява изданието. Полицейският патрул завардил междувременно комплекса на излизане и проверявал за алкохол всеки шофьор на автомобил.

Цял клас абитуриенти се залости в асансьор и вися между втория и третия етаж на 5-звезден хотел в Пампорово около два часа през нощта в събота срещу неделя, съобщиха от курортния комплекс. Така 16 човека от механотехникума в Смолян едва не провалиха абитуриентския си бал. Те бяха извадени от там по спусната в шахтата пожарникарска стълба и в присъствието на полицаи. Изпотени, с измачкани и лекьосани тоалети от навалицата в маломерната кабина, а после и от лазенето им в шахтата, на някои от тях се наложило да се преоблекат и отпразнуват завършването си вместо в скъпите костюми и рокли, по дънки и тениски. Персоналът на хотела и пожарната все още не могат да си обяснят как в асансьорната кабина за 8 човека са се събрали 16. Общо 370 абитуриенти от общините Смолян, Девин, Мадан и Чепеларе караха бала си на Пампорово, допълниха от комплекса.


В Търново дефилираха по червен килим

Aбитуриентите на Велико Търново дефилираха по червен килим в центъра на града. Учители и директори изпратиха с думите „На добър час” своите възпитаници, а стотици граждани се събраха пред Художествената галерия „Борис Денев”, за да видят празнуващите зрелостници.

Лично кметът на Велико Търново Даниел Панов поздрави младежите и техните преподаватели. След преминаването по килима те си направиха общи снимки пред Паметника на Асеневци.

Традиционно събитието се организира пред общината, но тъй като баловете съвпаднаха с деня за размисъл и изборите на 25 май, с решение на кметската администрация изпращането се състоя на площада пред „Асеневци”.


58 442-ма зрелостници на вот за сефте

58 442-ма зрелостници, навършили 18 години, придобиха право да гласуват за пръв път за български депутати в Европарламента. Колко от тях са се възползвали да дадат своя вот или са наблегнали на абитуриентския бал, ще стане ясно до дни, когато бъдат анализирани резултатите от изборите, обясниха от ЦИК. Заради съвпадането на изборите с баловете тази година употребата на алкохол в изборния ден бе забранена само около местата за гласуване. Абитуриентите не можеха да влизат и в дворовете на училищата, както в други години.

Самите маршрути за кортежите им в София бяха уточнени предварително на оперативна среща между директорите на 123 училища в столицата и полицията. Вместо от школата абитуриентите бяха изпращани от определени места ­ залите „Фестивална” и „Универсиада”, както и от храм-паметника „Св. Александър Невски”.

В 76 заведения имаше абитуриентски балове в София през уикенда.

Над 2000 полицаи охраняваха мероприятията през седмицата, казаха още от СДВР.


В Шумен – стилен празник без погроми

Дрогирани и пияни абитуриенти се биха в Слънчев брягПразненството на зрелостниците от Професионалната гимназия по икономика и Средното общообразователно училище „Панайот Волов” в Шумен премина стилно, без погроми, побоища и инциденти. 175-имата абитуриенти се забавляваха в грандхотел „Шумен”.

Малко по-шумно в центъра на града бе, когато автомобилите с младежите започнаха да пристигат на паркинга. Те бяха придружавани от рокери, които форсираха моторите за по-силен ефект пред хотела.

След атрактивното начало на вечерта младежите бяха посрещнати от водещия Крум Крумов, който още с първото си обръщение към абитуриентите отприщи вълна от аплодисменти и добро настроение.

По традиция директорката на Професионалната гимназия по икономика в Шумен Бистра Вацова пожела късмет на младежите: „Бъдете винаги сред най-добрите. Докрай преследвайте мечтите.” Поздравление към класа абитуриенти от СОУ „Панайот Волов” поднесе учителят Пламен Йотов.


Рокери изпратиха с кортеж бедни момичета

Дрогирани и пияни абитуриенти се биха в Слънчев брягРокери и световната шампион по бийтбокс Адриана Николова-Печенката

изпратиха с мотокортеж две бедни абитуриентки от казанлъшкото село Гурково на тържеството им. 18-годишните Нели Иванова и Елена Палова имат по дванадесет братя и сестри. Девойките бяха придружени от момчетата от четири рокерски клуба – „Демоните” от Нова Загора, „Змейовете” от Павел баня, „Черните рози” от Казанлък и „Свободните ездачи” от Стара Загора. Най-напред те заведоха абитуриентките до центъра на Гурково, където ги поздравиха десетки жители, дошли да им пожелаят успешен старт в живота. След това рокерите ескортираха автомобила, в който бяха Нели и Елена, до Казанлък, където те отпразнуваха завършването си. Независимо от бедността, в която живеят двете момичета, те искат да продължат образованието си и да следват педагогика, а след това да учителстват в родното си село.

Роклите, обувките, чантите и аксесоарите, както и кувертите им, бяха осигурени от Сдружение „България си ти!”.

 

Източник: Монитор

Към оригиналната статия

Дрогирани и пияни абитуриенти се биха в Слънчев бряг