База Данни Картини

Бой в съда на делото за разфасования Ники

изтеглен файл

Близки на жертвата гониха да линчуват подсъдимия, oчаква се процесът да мине по съкратената процедура

Бой в съда на делото за разфасования НикиСкандал, бой и опит за линчуване на подсъдимия Адриан Ангелов заради зверското клане на Николай Димитров станаха вчера в Софийския градски съд.

Екшънът беше предизвикан от поредното отлагане на процеса заради отсъствието на адвоката на предполагаемия брутален убиец. Този път той изпрати оправдание, че има три дела в спецсъда. Тъй като това се случва за втори път, председателката на съдийския състав трябваше да  назначи служебен защитник, което да гарантира започването на процеса на следваща дата. Ангелов обаче заяви, че държи точно този адвокат да го защитава, и делото не тръгна.

Бой в съда на делото за разфасования НикиПочернените близки на убития и изпълнилите залата приятели и свидетели не издържаха и започнаха да крещят: „Убиец“, „Ей, боклук, няма да ти плащаме, живееш и се храниш на наш гръб в затвора“, “Никой не мисли за тая почернена майка“, „Какво се хилиш нагло, а съдът те защитава!“ и др. Майката на убития се разтрепери и заплака, а съдът се опита да въведе ред, като глоби най-шумното момиче с 200 лв. след което го изгони от залата. Млад мъж пък извика, че решението за Адриан е единствено разстрел, и съдът го накара да се представи. Той съобщи името си и демонстративно напусна залата, преди да бъде глобен.

„Съберете на всички картите и ни глобете“, развикаха се почернените близки на заклания младеж.

Съдът определи следваща дата на делото на 25 юни, за когато все пак не беше назначен резервен защитник, и съобщи, че свидетелите не трябва да се явяват.

„Какво си слагаш качулката бе, убиец“, викнаха хората, докато конвоят се подготвяше да изведе от залата Ангелов. Пред вратата в коридора момиче се хвърли срещу него с викове и влезе в ръкопашна схватка с един от полицаите. Униформеният се опита да хване ръцете й и в този момент дамската й чанта се разпиля на земята, а част от групата скочи към двамата. Другите полицаи бързо отведоха подсъдимия, но хората хукнаха след него, водени от майката на убития.

Разплаканите жени и момичета със зъби и нокти се опитваха да докопат Ангелов, но не успяха. Адвокатът на роднините на убития им съобщи, че на следващото заседание ще поиска отвод на съда, а при започването на процеса ще настоява за налагане на

доживотен затвор без право на замяна

Още в началото на вчерашното дело той възропта срещу съда за бойкота на защитата на подсъдимия, но беше заплашен с глоба.

Според източници от Съдебната палата освобождаването на всички свидетели означава, че Ангелов ще поиска съкратено производство. При него подсъдимият признава събраните факти в обвинителния акт, а съдът намалява присъдата с една трета.

Касапницата, при която Николай беше убит, се разигра на 13 юни 2012 г. Според обвинението Адриан го поканил в дома си в столичния кв. „Овча купел“, където го убил. След това разфасовал тялото му и го сложил в чували. Причината за бруталното убийство била да вземе оборота на търговския представител Николай (между 1000 и 2000 лв.) и с парите да откупи заложения си автомобил. Отмъкнал и 2 пити кашкавал.

Части от тялото на убития бяха открити по-късно край Враца. Аутопсията показа, че тялото на 22-годишния младеж е било не само рязано с нож, но и горено.

Източник: monitor.bg

Бой в съда на делото за разфасования Ники