База Данни Картини

Чеци остава в ареста

00334a0906f139fbd7cf6625579e55e8

Чеци остава в арестаСофийският градски съд (СГС) остави в ареста Николай Русинов – Чеци. Софиянецът опита да излезе от килията, защото според адвоката му вече няма как да попречи на разследването по жестокото убийство на Яна Кръстева. Въпреки това магистратите решиха, че Чеци трябва да стои под ключ.

По-рано днес СГС назначи две нови експертизи по делото за убийството на студентката. Затова процесът ще продължи на 9 юли – точно в деня, когато преди три години трупът на момичето лъсна в Борисовата градина. Тогава се предполага, че съдът ще чете и присъда. Очакванията бяха днес да има пледоарии и дори да се сложи финал на шумното дело с окончателна присъда.

Вече са разпитани всички свидетели и изслушани всички вещи лица. Самият подсъдим Николай Русинов – Чеци даде обяснения пред съда, както това се прави в края на всеки процес. Това обаче стана при закрити врата, тъй като обясненията му касаели обстоятелства и факти от личния му живот, които той не желаел да стават обществено достояние.

Въпреки това съдът прецени, че делото не е изяснено докрай и поиска нова съдебно-медицинска експертиз, която да установи от кое от ужасните наранявания по тялото на Яна е текла кръв и дали това е станало преди или след смъртта й.

Освен това вещото лице Мария Велева трябва да обясни какво е имала предвид в предишното си заключение с израза „салфетка с кафяво-червено петно“. Съдът иска да узнае още и каква е кръвната група на Яна Кръстева.

Въпросната салфетка е била открита до трупа на момичето, но досега експертизите не са отговорили точно каква е връзката й с убийството. Освен това експерти от БАН трябва да кажат в колко часа е настъпил изгревът на 9 юли 2011 г. и кога е било развиделяването.

Адвокатът на Чеци поиска от съда да го пусне от ареста с мотив, че той няма как да попречи на разследването, а освен това е престоял зад решетките повече от 2 години и 1 месец, но съдът бе безмилостен. Ако бъде признат за виновен, Русинов може да получи от 15 години до доживотен затвор.

Към оригиналната статия

Чеци остава в ареста