База Данни Картини

Арендаторът, пребит с чук от фермер: Нападнаха ме с кол в гърба!

220_6aab403911b32ec624f68af75a8aece7

Арендаторът, пребит с чук от фермер: Нападнаха ме с кол в гърба!

Международният шофьор Петко Бонин се размина на косъм със смъртта, след като фермер от Съеденение се опита да размаже главата му с чук, пише „Марица“. Инцидентът станал в четвъртък вечерта в бившия стопански двор на градчето. 41-годишният Петко Бонин отишъл да се срещне с Ангел Паскалев, който бил взел под аренда 2,5 декара земя от семейството и я обработвал.

Ангел и баща му Йордан живеели в бившето стопанство, но когато Петко ги потърсил, Ангел бил на полето. „Йордан ме попита как искам да взема рентата – в пари или в жито, аз му казах, че предпочитам пари. Разбрахме се да мина по-късно, като се върне синът му”, разказва Бонин. Той се върнал вечерта и сварил Ангел да откача ремаркето от трактора. 

„Казах му, че си искам рентата, а той започна да крещи да се махам, че бил платил рентата на майка ми. Само че тя почина преди 3 години. Оттогава той обработва нашия парцел безплатно”, разказа Петко. Йордан, който също се намесил в спора, изведнъж изчезнал. Минута по-късно изненадал Петко и го цапардосал с дървен кол по гърба. 

„Залитнах, а Ангел замахна с чука, който държеше, и ме удари по главата. Свлякох се на земята, а той продължи да ме удря”, разказва за преживения ужас Бонин. Петко вдигнал ръце да се защити, а един от ударите размазал пръста му. За момент загубил съзнание, после се свестил, успял да се изправи и побягнал. Ангел и баща му започнали да хвърлят камъни по него. 

Целият в кръв, пострадалият мъж успял да се добере до къщата на свой братовчед, който извикал линейка и полиция. Бърза помощ пристигнала преди униформените и откарала Бонин в УМБАЛ „Свети Георги”. Той е с фрактури на черепа и на ръката, комоцио и оток на гърба. Настанен е в неврохирургията на университетската болница. Полицаите от Районното в Труд са арестували Ангел Йорданов. Баща му не е задържан. 

Вчера следобед дознател разпита ранения в болницата. Петко е международен шофьор и работи в Испания. Прибира се два пъти в годината. Използва кратките си престои, за да прави ремонт в дома си. 

Йордан и Ангел Паскалеви имат ферма и обработват големи площи с посеви. Известни са с буйния си нрав. Пред полицията двата заявили, че Петко ги е нападнал. „Предупредиха ме, да не ходя сам, но аз не съм вярвал, че може да ми се случи подобно нещо”, каза Бонин. Дължимата сума според него за трите години е 150-200 лева.

Към оригиналната статия

Арендаторът, пребит с чук от фермер: Нападнаха ме с кол в гърба!