База Данни Картини

Спипаха с дрога осъждан

v-dnepropetrovske-zaderzhali-prodavtsa-metamfetamina

Криминалисти от полицейското управление в Велико Търново задържаха 33-годишен мъж от града , който се занимавал с производството на синтетична дрога.

Вчера около 5,30 часа, в хода на  полицейска операция, на ул. «Седми юли» в областния град за проверка бил спрян лек автомобил «Опел Астра», управляван от 33-годишния Б.М. Той е криминално проявен и осъждан за притежание на наркотично вещество в голямо количество на публично място с цел разпространение,а към момента е в изпитателен срок на условна присъда за същото престъпление.

При проверка в автомобила са открити и иззети три пликчета  от по 19 грама с  метамфетамини.

Гараж и жилище в старата столица,  ползвани от Б.М., с били претърсени   и от тях е иззето още количество от наркотичното вещество, както и материали, прекурсори и съоръжения, използвани за производство на синтетична дрога.

По случая в полицейското управление в старата столица е образувано досъдебно производство, а събраните материали са докладвани в прокуратурата.

Б.М. е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества . С постановление на Районна прокуратура той е задържан за срок до 72 часа. Разследващите действия по случая продължават.

Спипаха с дрога осъждан