База Данни Картини

Психично болен гърмя на месо в „Горна баня“ (обновена)

Психично болен гърмя на месо в „Горна баня“ (обновена)

Лъчезар скочи от покрива в платнището на полицията, драмата свърши

35-годишен столичанин се е барикадирал в дома си и стрелял по полицаи и минувачи в столичния квартал „Горна баня“. Мъжът е психично болен, потвърди зам. главният секретар на МВР Георги Костов. „С него ще разговаря психолог, родителите му също са на мястото”, коментира още профи шефът на вътрешното министерство.

Понеже стрелецът отказва да се предаде на полицията, голям периметър около къщата е отцепен. Според информацията до момента психично болният мъж се скарал със съсед и започнал да стреля. Потрошени са прозорците на съседна сграда. По непотвърдена информация, мъжът има и хладно оръжие в дома си.

На мястото вече са се озовали около 20 командоси, които се готвят да щурмуват къщата на психаря. Полицията помоли журналистите да загасят камерите си и фаровете на автомобилите си, за да не пречат на акцията.

Драмата със стрелеца, приключи едва тази сутрин, след като болникът, чието име е Лъчезар, се качил на покрива на къщата си и развял бяла тениска. Малко след това мъжът скочил. С него е било преговаряно цяла нощ, но разговорите не дали резултат.

Мъжът се качил на покрива на жилището, след като полицаи нахлули в дома. Това се случва около 3 часа през нощта. Той е скочил от покрива на къщата си на платнище, опънато от пожарникарите. След това Лъчезар бил сложен на носилка и отведен с линейка. Мъжът е получил леки наранявания. След скока и падането мъжът е бил контактен, съобщи Нова ТВ.

Той е прекарал 3 часа на покрива преди да се реши да скочи едва около 6,15 часа рпизори. На покрива той е развявал бяло знаме, направено от бяла тениска с щампа на българското знаме. Също е размахвал своята сабя и е скандирал: „Да живее България. Победа“.

Оръжието, с което е стрелял мъжът, е било незаконно. Предстои да бъде направена експертиза на оръжието, каза Радослав Сотиров, заместник-директор на СДВР.

От стрелбата на кукуто е пострадал един полицай, който получил сачма в носа. Няма обаче ранени сред хората, които живеят в района, тъй като всички са били евакуирани.