База Данни Картини

Киро Японеца се натиска да стане „защитен свидетел“ по делото на Йоско Костинбродския

Киро Японеца се натиска да стане „защитен свидетел“ по делото на Йоско Костинбродския

Ромският бос иска да „извърти“ закона и да спаси бизнеса си!

Киро Японеца смята на 29 януари официално да се самопредложи за „защитен свидетел“ по делото срещу Йоско Костинбродския.
На 19 този месец, делото срещу бандата на Йоско Йосифов-Йоско Костинбродския беше отложено за 29 януари 2015 година. В началото на заседанието тогава стана ясно, че адвокат Илиян Василев, който представлява Йоско Костинбродския, е ангажиран в ДАНС с друг негов защитник, а именно бившият шеф на САС Веселин Пенгезов.
Припомняме ви, че Йоско Костинбродския е в неизвестност от доста време. Като свидетели по делото бяха призовани Боян Петракиев-Барона и Кирил Киров-Киро Японеца. Пред съда Японеца поиска да му бъде назначена охрана за разпита при новата дата.
Според запознати, с това си действие Киро Японеца иска да влезе под чадъра на закона и в същото време да използва случая за да си разчисти сметките със свои конкуренти. Проблемът в случая, че за да влезе в програмата за защитени свидетели, Японеца първо ще трябва официално до обяви всичките си доходи, сметки и материални активи. Нещо, което обаче е много подозрително, той действително да направи.