База Данни Картини

Бодигардът Горан Горанов „изчистил“ проститутките в Бургас

Бившият бодигард на убитият Георги Танев (собственик на строителната фирма „Евробилдинг“) разчистил района на „Старата поща“ в Бургас, който е известен с постоянното присъствие на проститутки, травестити и сутеньори от ромски произход.

За това съобщават близки до Горанов от сайта „Без цензура“.

Провалената кариера

Горан Горанов е бивш европейски шампион по борба, но се отказал заради ниското заплащане и станал охрана на Георги Танев. Покрай него Горан се пристрастил към наркотиците и станал наркозависим, които най-често причиняват задържането му от полицията.

Горан Горанов е многократно регистриран, лежал е и в затвора.

„Старата поща“ в Бургас

Районът около старата сграда на „Български пощи“ в Бургас е известен като „Старата поща“. Сградата е заобиколена от 3 малки градински площи, денонощно изпълнени с роми, дишащи лепило. Около 23:00 ч. стартира работното време на проститутките и травеститите, също от ромски произход.

Основната дейност на „трудещите се“ е обир на най-често пияният клиент, по време на обслужването. Проститутките от женски произход са многократно регистрирани, известни по имена на полицията. Всички от тях имат по няколко деца, а някой от тях са проститутки още преди навършването на 15 годишна възраст.

По информация на „Без цензура“, преди няколко дни Горан Горанов нанесъл побой на проститутките и техните сутеньори в района, след което бил задържан за 24 часа от полицията.

Убийството на Георги Танев

През 2011 година известният като собственик на строителната фирма „Евробилдинг“ – Георги Танев бе наръган и убит пред бар „Интрига“ в Бургас. Обвиняем за убийството е Динко Сменовски, шофьор и охрана на проститутките в бара.

По показания на две от барманките в бара Сменовски е бил клиент, виждали са го няколко пъти, идвал в заведението за по 10-20 минути и си тръгвал, а някой път им купувал цигари или им помагал да разместят масите.

Според показанията на Горан денят 23 март 2011 г. бил слънчев и приятен, привечер строителният бос решил да порита футбол в общинското игрище в жк „Изгрев“ заедно с авери и повикал Горан да го вземе от къщи.

„Не знам за какво му беше да има лична охрана, ние бяхме приятели, но реши да ме пробва дали ставам за тая работа. Бях изкарал не повече седмица и половина, аз нямах разрешително за оръжие. Жоро каза – ако ставаш за пазач, ще те оставя за постоянно на работа“.

Мачът свършил към 21 часа и босът, както си е по анцуг и горнище – потен и прашен, казал, че се налага да идат до ресторанта в хотел „Приморец“, понеже там го чакали за спешна среща някакви бизнеспартньори. Горан шофирал Porsche Cayenne-а на Танев. В ресторанта на „Приморец“ бодигардът седнал на съседна маса, не е употребявал алкохол. Наблюдавал, че компанията от четирима мъже плюс шефа му, е изпила за час и половина разговор две бутилки бяло вино. С тях било и младо момиче, но то си тръгнало заедно с единия от мъжете.

Четиримата решили да продължат в пианобара на хотела. Заедно с Горан слезли по стълбите, а на входа на заведението им направили проверка за оръжие с металдетектор.

„Никой не носеше нито хладно, нито огнестрелно оръжие, Жоро, никога не ходеше въоръжен“, обясни Горан. В пианобара обаче деловата обстановка отстъпила на по-приятни преживявания и там компанията минала на уиски.

Танев, който тежеше около 100 кг изпил 2-3 уискита, а Горан едно малко, защото трябвало да шофира. Към три часа двамата се качили в Поршето, но шефът предложил да продължат в бар „Интрига“, който е на около 200 метра от хотела.

„Когато паркирахме пред заведението, беше тъмно, но видях, че до нас спира синя лека кола с млад мъж и две момичета, те тръгнаха напред. Същият мъж застана на сепарето до барплота, а ние в сепаре срещу него. Аз обаче излязох почти веднага, защото трябваше да отида да взема едни пари. Върнах се след не повече от 10 минути, Жоро беше много ядосан, лицето отсреща му направило вулгарна забележка в смисъл, че е пияница и че си е качил краката на масата.

Настоял да си свали краката. „Понеже и друг път бях идвал в това заведение и познавах собственика, реших че мога да подобря обстановката и тръгнах към този мъж, за да се изясним.

В това време мъжът стана прав, извади нож с острие около 30 см и широко 5-6 см, дръжката му беше черен бокс. Вдигна го с острието нагоре пред гърдите си. Нямах време да кажа каквото и да било. Защото тогава Жоро също тръгна към него и може би му каза нещо от рода – „ако ще се биеш, свали ножа“. Изпревари ме и за да го предпазя, аз се втурнах напред – направо между двамата и ножа. Видях, че мъжът замахна странично и че не се шегува, извъртях се и тогава ми заби острието в гърба под рамото отдясно. Веднага след това наръга в левия крак Жоро, който се свлече на пода, а от него бликна кръв.

Трябваше да направя нещо, за да го защитя.

Грабнах една от масите-щъркели, но се оказа тежка и тогава хукнах към колата, за да извадя своите ножове, които нося винаги в багажника за всеки случай. На връщане видях, че нападателят спокойно се качва по стълбите нагоре и си тръгва. Като ме разпозна побягна в посока пристанището, а аз нарязах гумите на колата му и май разбих едното стъкло, за да не изчезне с нея.

Трябваше да се върна, за да видя какво става долу с Жоро. Вече бях разсъблечен до кръста и целият в кръв, защото раната ми явно беше дълбока, но нямах време да усещам болка. Бяха го довлекли до сепарето и две момичета затискаха с някакви парцали прореза, беше артерия. Вече се бяха обадили на полицаите. Дойдоха след пет-шест минути. Завариха ме как затискам с хавлия раната. После чух линейката и тогава съм припаднал. Събудих се в болницата.“

Видео интервю с една от популярните проститутки в района на „Старата поща“, може да видите тук.