База Данни Картини

Тома Белев лобира плана за ислямизация на Европа у нас?! Какво се крие зад поредното му безумно искане

С поредното си изпратено оплакване в писмен вид Тома Белев изисква от областния управител на Бургас час по скоро да спре изграждането на ограда по българско турската граница. Причината – преминава през територията на резервата „Узунбуджак“.

С това свое действие предводителят на Зелените поставя сигурността на защитените видове в местността пред тази на българските граждани, които са подложени на засилен миграционен натиск. Тома Белев иска не друго, а страната ни да се откаже и от нищожната защита от милионите имигранти, чакащи да преминат на родна земя. Пита се – това в обществен интерес ли е?

Зеленият активист не за първи път се опитва да оказва натиск на държавните институции, опитвайки се да постигне своето уж в името на някоя и друга птичка или храст, по поставянето на карта на националната сигурност вече преминава границата на наглостта. Разбира се, не всичко, дори почти нищо не е наистина в интересна на природата, а по скоро в нечии друг интерес.

За да вникнем в същността на проблема, трябва да хвърлил поглед далеч от родната граница, която е като разграден двор. Преди няколко дни пощенските кутии на милиардера Джордж Сорос и семейството му бяха хакнати и в медийното пространство изтекоха хиляди имейли. Най-шокиращи сред тях се оказват тези, в които точно и ясно се упоменава пиар кампания срещу противниците на Ислямска държава.

Това е категоричен знак, че организациите на Сорос са пряко свързани с навлизането на радикалния ислям в Европа и САЩ. Преди 12 години една от тези организации стъпва на родна земя – CEE Trust. Учудващо или не, един от първите й проекти е възложен на „Зелени Балкани“ с ръководител Тома Белев.

Неговата задача е да формира мрежа от неправителствени организации, които да се занимават с лобизъм и оказване на натиск в пограничните райони. Проектът е на стойност 150 хиляди долара и въобще не е единствен. Следват още 44 хиляди, за да обяснява Тома Белев колко е важно да опазваме защитените зони, но това не дава обяснение за какво точно са похарчени огромните суми.

С още 35 хиляди долара и с друга организация, зеленият активист се наема да извършва граждански мониторинг на законодателството, за което няма необходимата компетенция. Жената на Тома Белев също е „в кюпа“ с един 25 бона в зелено за организацията на мащабно движение срещу климатичните промени.

Екоактивистът е подозиран и в други връзки с фондове за проислямистки и проимигрантски лобизъм, но те трудно могат да се докажат, защото преминават през НПО-та на негови приятели и роднини, където той се подвизава като експерт. Редица центрове и движения също получават солидни субсидии в зелено, а името на Тома Белев все изниква в техни инициативи.

По груби сметки, предводителят на Зелените е „усвоил“ близо 1 милион лева за десетина години само от организации, свързани със Сорос. Както стана ясно по-горе, именно той стои зад прокарването на радикалния ислям в Европа. Е, сега още лис е чудите какво се прие зад искането на Тома Белев да се прекрати стоежа на ограда по българи-турската граница?

 

Причината вече е ясна и тя е далеч по-сериозна от защитените видове в резервата. Това си е равносилно на държавна измяна и създаване на сериозна опасност за националната сигурност, но на родните държавници този факт май им убягва. А уж са се заклели да работят в полза на обществения интерес. И само едно уточнение за Тома Белев – надали в така защитавания от него резерват ще остане несмачкан храст или живо животно, щом от там минат хилядите имигранти, които няма да бъдат спрени от оградата, която толкова му пречи.