Интериор

500 „въздухарски“ коня от Singer и Williams

Едва ли има фен на германците от Porsche, който не е чувал за калифорнийското студио наречено Singer Vehicle Design. Причината е в автомобилните приказности, които създават. Те обаче, не правят подобрения върху нормални автомобили, а създават на практика изцяло нови такива, като посветеността към детайлите им граничи с тази на Хорацио Пагани.

Както всичко останало и двигателите са изцяло нови, като до сега се използваха агрегати от по-нормалната Carrera. На автомобилния салон във Франкфурт, Singer ще разкрият един наистина впечатляващ агрегат – шестцилиндров боксер с въздушно охлаждане и мощност от точно 500 конски сили, който ще бъде разработен заедно с титаните от Формула 1 – Williams и Ханс Мецгер.

Той ще се отличава с единични алуминиеви дроселови клапи с тромпети от въглеродни влакна, титаниеви биели и покритие на изпускателната система от Инконел – нещо, което бяхме свикнали да виждаме при атмосферните двигатели във Формула 1. Като атмосферен двигател, за толкова мощност той ще трябва да има и високи обороти, а те наистина ще са такива – точно 9000 – идентични с тези на новото GT3.