Интериор

Силви Вартан отново ще пее

Силви Вартан се връща към песните, след като за известно време се бе посветила на театъра, превъллъщавайки се в роля на ексцентричка. Първата ѝ певческа изява след дългата пауза ще е на сцената на зала „Олимпия“ в Париж, след което тръгва на турне.

През 2015 г. именно в „Олимпия“ Вартан отпразнува 50-години а сцена и 70-ия си рожден ден. Именно там изгрява и нейната звезда през далечната 1961 г., когато участва в концерт на Жилбер Беко, изпълнявайки песента „Panne d’essence“.

Тази песен била записана от известната французойка като знак на добра воля към молбите на брат ѝ Еди.

„Той ме накара да вляза в звукозаписно студио. Изобщо не се бях посветила на песента. От 6-годишната си възраст мечтаех да стана актриса“, доверява Силви.

Днес и в събота Вартан ще изнесе концерти в „Олимпия“, преди да се отправи към следващата спирка от турнето си – град Лион, където ще пее на 23 септември.

73-годишната певица обещава да възроди спомените от 60-те години на миналия век, когато се появи стилът йе-йе.

„Става въпрос за забележителна епоха, която не е имала свой по-късен еквивалент. Това бе началото на социална революция. Това бяха щастливи времена – не се правеха планове за кариера. Светът не бе толкова луд и това се чувстваше в музиката. Днес музиката е като света – в нея прозира жестокост, мрачна е и е по-малко мелодична. По онова време се привилегироваше музиката, те…