Интериор

Бракуваха Corvette заради малка пукнатина

Собственик на закупен наскоро Chevrolet Corvette Grand Sport се прости с колата си след незначителен инцидент на пътя, при който решил да мине над малко препятствие вместо да го заобиколи. Оглед в сервиз обаче установил, че заради дребна пукнатина на пода автомобилът не подлежи на ремонт и трябва да бъде бракуван.

Тъмночервеният Corvette пострадал на магистрала в Айова. Шофьорът видял как от друга кола отхвръква камък или парче метал. Трафикът бил натоварен и човекът решил да не рискува да предизвика катастрофа, навлизайки в съседна лента или спирайки рязко, и преминал над предмета.

Чул се силен стържеш звук, но автомобилът нямал видими щети и стигнал на собствен ход вкъщи. Сериозни повреди не установил и прегледът в сервизен център на Chevrolet на следващия ден, а ремонтът на драскотината по пода бил оставен за след няколко седмици.

Когато обаче въпросът опрял до заплащането, станало ясно, че на трансмисионния тунел има малка пукнатина с дължина около 4 сантиметра. Дилърът се свързал с General Motors, откъдето му съобщили, че точно този детайл не подлежи на ремонт, а при опит на механиците да заварят пукнатината гаранцията ще отпадне, така че е най-добре „корветът“ да бъде обявен за тотална щета.

Проблемът се задълбочил още повече, когато компанията, в която бил застрахован автомобилът, дълго време категорично отказвала да възстанови пълната му стойност (базовата цена на модела в Щатите е $65 495). В крайна смет…