Интериор

Две цигулки Страдивариус в зала „България“

Две цигулки Страдивариус ще чуе българската публика в зала „България“ на концерта на именитата ни цигуларка Мила Георгиева и полския й колега Радослав Шулц. Двамата елитни музиканти ще представят шедьоври за една и две цигулки, а във втората част Шулц ще замени инструмента с диригентска палка. Общата изява на двамата виртуози е част от цикъла „Концертмайсторите“ с оркестъра на Класик ФМ радио, организиран от „Кантус Фирмус“.

Събитието ще се състои на 25 октомври в зала „България“ от 19:30 и се финансира от Програма „Култура” на Столичната община за 2017 г.

Полският музикант Радослав Шулц, който вече от години живее и работи в Германия, принадлежи към най-ярките дарования на своето поколение. Той развива уникална музикална кариера, съчетавайки няколко роли: виртуозен солист, концертамйстор на един от най-престижите оркестри в Европа – Симфоничния оркестър на Баварското радио, активен диригент и артистичен директор на Камерния оркестър на Баварското радио и на ансамбъл Camerata Europeana в Щутгарт. Във всяка от тези роли Шулц показва своя изключителен талант и майсторство.

През 2015 година Радослав Шулц кани известната наша цигуларка и концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт – Мила Георгиева за съвместни концерти в Германия. „Сега за първи път ще свирим заедно и за българската публика и ще представим много разнообразна и хубава програма“, споделя Мила Г…