База Данни Картини

Беновска: Забравих да припомня на Нинова, че БСП не са печелили избори от 2007 г. в България и от 1990 г. в София

Беновска: Забравих да припомня на Нинова, че БСП не са печелили избори от 2007 г. в България и от 1990 г. в София

 

 

 

Ето какво отговори Тома Биков от ПГ на ГЕРБ на въпросите на Беновска на брифинг в Народното събрание от 28 ноември 2017 г.:

 

 

Илиана Беновска: Радио К2, Беновска. Бихте ли отговорил на следния въпрос, попитах г-жа Нинова дали трябва да има реципрочни санкции срещу Антон Кутев за тазсутрешните му приказки, каквито имаше срещу Димитър Главчев? Не го сравнявайте механично, тя каза, че всеки имал правото да си изказва каквато си иска позиция и доста лежерно се отнесе по въпроса. Вие ще искате ли, ГЕРБ, някакво наказание или не знам как да се изразя, срещу заместник-председателя на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев? Вторият ми въпрос е за това, че наистина другият заместник-председател Георги Свиленски, обяви при мен в неделя вечерта, че започват национална кампания за Русия. Кой командва парада в БСП в парламента – парламентарното ръководство или лично лидерът? И третият ми въпрос е – помолих г-жа Нинова, ако иска нови предсрочни избори да дофинансира с част от субсидията си 50-те милиона, които ще струват. Тя предложи да попитам Борисов защо той не е финансирал изборите, които той предизвика с оставката си. Забравих само да й кажа, че понеже Борисов е печелил от 10 години изборите, но от 2007 10 години БСП не са печелили парламентарни избори, а от 1990 не са печелили избори за кмет на София, Вие това ще го пуснете ли в обръщение и ще им кажете ли, че в крайна сметка този, който е спечелил изборите, той управлява категорично?

 

Тома Биков: Ние не само го казваме, ние и управляваме както виждате, след като сме спечелили изборите! По отношение на г-н Кутев ще кажа, че благодарение на подобни интервюта ние спечелихме последните избори. Така че няма да искаме неговото наказание, наказанието го понася после цялата партия по време на избори. И вторият въпрос?

 

Илиана Беновска: Свиленски за Русия.

 

Тома Биков: Аз ви казах, очевидно има различни БСП-та. Но аз анализ на БСП не мога да правя вътрешнопартиен. Има няколко БСП-та, които подскачат от студио в студио и говорят различни неща. Това е проблем на г-жа Нинова, както виждате ние имаме единна позиция по всички въпроси.

 

Илиана Беновска: Вие с кого работите в парламента – с парламентарната група или лично с Нинова?

 

Тома Биков: Не, ние си работим по законопроекти в нашата парламентарна група, с Нинова както виждате не работим!