Интериор

И номинираните за „Оскар“ са…

Филмът на режисьора Гийермо дел Торо „Формата на водата“ получи 13 номинации за наградите „Оскар“.

Лентата вече получи наградата „Златен лъв“ на кинофестивала във Венеция, а Дел Торо взе „Златен глобус“ за най-добър режисьор. Другите заглавия, които се открояват са „Дюнкерк“ на Кристофър Нолан и „13 билборда извън града“.

Изненадващо признание получава хоръра „Бягай“, който има номинации за най-добър филм, главна мъжка роля и оригинален сценарий.

В категорията за най-добра главна мъжка роля ще се състезават живи легенди на киното като Гари Олдман за ролята на Уинстън Чъчил в „Най-тъмния час“ , Даниел Де Люис за ролята в „Phantom Thread“ и Дензъл Уошингтън за ролята в „Roman J. Israel, Esquirе“. Впечатление прави и името на младата сензация Тимъти Шаламе, който преди няколко месеца беше считан за фаворит за наградата за ролята в „Призови ме с твоето име“.

Като фаворит за наградата за главна женска роля се смята Франсис Макдорманд за нейната игра в „Три билборда извън града“. Тя ще си оспорва наградата с Мерил Стрийп за ролята във „Вестник на властта“ и Марго Роби, която получава първа номинация за ролята в „Аз, Тоня“.

Наградата за най-добър режисьор ще си оспорват Гийермо де Торо за „Формата на водата“, Пол Томас Андерсън за „Phantom Thread&l…