Интериор

Бурни овации за „Черната пантера“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новият филм за супергерои „Черната пантера“ на студиото Marvel получи одобрение от критиците, които го похвалиха за приключенията в него и за представянето на величието на Африка, предаде Reuters.

Режисираната от Райън Куглър продукция е с предимно чернокожи актьори, сред които са Чадуик Боузман, Майкъл Б. Джордан и Анджела Басет.

„Черната пантера“ беше наречена „любовно писмо до всеки чернокож“ от американския сайт Daily Beast и „коректив на дългогодишното пренебрегване на многообразието“ от списание Rolling Stone.

Филмът разказва историята на Т’Чала, новокоронясания крал на измисления, технологично напреднал народ Уаканда в Африка, който е подложен на изпитание заради разногласия в собствената си държава.

Продукцията получи изключителния рейтинг от 100% одобрение в сайта Rotten Tomatoes, а анализаторите очакват филмът да генерира приходи около 150 милиона щатски долара в бокс-офис класацията на Северна Америка през дебютния уикенд.

The New York Times написа, че „Черната пантера“ „създава чудо със страхотен нюх и усещане“.

Entertainment Weekly нарече „нюансираната прослава на гордостта, идентичността и личната отговорност“ „истинската суперсила“ на филма.

Според в. USA Today, наред с фантастичните елементи и шпионския стил, наподобяващ този на Джеймс Бонд, „Черната пантера…