Психология

Oбучение по Биоенергиен Коучинг





Здравeйте колеги,

Екипът на Psychology-BG.com, ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ и
ИНСТИТУТ ПО ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ в партньорство с Германската академия по Енергийна медицина и Биоенергетика организират

Сертификационно обучение по
БИОЕНЕРГИЕН КОУЧИНГ

Втори модул
20 – 22 Март 2020 г.
гр. София

Втори модул е последната възможност за включване в обучението, след което групата се затваря за нови участници до края на обучението.

Има останало само 1 свободно място в тренинг групата.

Има предвидена отстъпка, при внасянето на таксата до 20-ти Януари 2020 г.

Обучението е предназначено както за специалисти, така и за хора неангажирани професионално в помагащите професии.

След края на обучението участниците ще получат сертификат за Биоенергиен Коучинг от Германската академия по Енергийна медицина и Биоенергетика.

По време на обучението е осигурен е симултанен превод на български

Водещ – д-р Фолкер Майснер

Д-р Майснер е лекар, преподавател по акупунктура и биоенергетика, холистичен терапевт и основател на Германската академия по Енергийна медицина и Биоенергетика. Преди 40 години той започва да изучава акупунктура и традиционна китайска медицина и през 1997г. става преподавател по акупунктура в Немската и Европейската Академия по акупунктура. Д-р Майснер е специалист по чакра-базирана акупунктура и биоенергийна медицина и използва в практиката си също и квантово измерване на човешкото биополе, хомеопатия, природни методи за изцеление, НЛП, ТЕС (EFT) и други модалности на Енергийната психология. Вследствие на своите изследвания, д-р Майснер разработва биоенергиен метод за идентифициране и елиминиране на причините за хроничните заболявания и психологическите разстройства – така наречените от него „огнища на дисбаланс“ (ОД). През 2006г. той основава Германската академия по Енергийна медицина и Биоенергетика – организация, в която лекари и специалисти от други области обединяват усилията си, за да създадат обучителна програма за практикуващите енергийна медицина и биоенергетика. Д-р Майснер е член на научния съвет на Международната академия по Биоенергетика. Той е разработил обучение по Биоенергиен Коучинг и преподава в голям брой страни от Европа, Америка и Азия. През 2012г. д-р Майснер става основател и председател на асоциацията – Глобален Енергиен Парламент – Германия. На 17 октомври 2015г. е избран за президент на Немската асоциация за Енергийна и Информационна медицина. Той е първият човек, оглавяващ едновременно двете основни асоциации за енергийна медицина в Германия.

Обучението по Биоенергиен коучинг® на Германската академия по Енергийна медицина и Биоенергетика е за момента единственото оторизирано на международно ниво обучение по Биоенергиен коучинг®. Това обучение предлага уникални познания по темите, свързани с биоенергийната система на човека и биоенергийните подходи за съхраняване и възвръщане на здравето. Обучението е насочено както към професионалистите от областта на помагащите професии, така и към непрофесионалисти, като осигурява незаменими напътствия за създаването и поддържането на една успешна практика.

Биоенергийният коучинг® включва в себе си познанието за биологията (науката за живота) и за физиката (тъй като става дума за енергия – скритата движеща сила на живота), както и как тези две дисциплини си взаимодействат.
Биоенергетиката се занимава с това как енергията и информацията протичат в тялото ни. До неотдавна фокусът падаше върху енергията, но сега знаем, че преносът на информация е също толкова важен, а даже и по-важен.
В практиката на БЕК® се прилагат тези принципи, за да се максимализира ефектът на изцелението, изхождайки от разбирането, че информацията е тази, която насочва потока на енергията. Най-напредничавите лекари са осъзнали това, че информацията сама по себе си е точно толкова необходима за функционирането на реалния свят (а следователно и на тялото ни), колкото и енергията.
Енергията и информацията заедно контролират здравето и изцелението на физическото тяло, защото задават посока на биополето, създавайки система за управление на информацията, следяща огромния брой тясно свързани процеси, необходими за функционирането на човешкото същество.

Всички заболявания започват на информационно и енергийно ниво, което впоследствие се проявява и на телесно ниво. От гледна точка на информационният изцелителен подход, болестта и загубата на благополучие (физическо, емоционално или и двете) се разглеждат като нарушение или изкривяване в информационните полета на тялото. Ако изкривената информация не бъде коригирана, тя може да проникне в по-дълбоките нива, докато накрая се прояви като симптоми във физическото ви тяло. Тогава изкривяването вече се е запечатало силно и коригирането му може да отнеме време и повтаряне на коригиращите послания.
Целта на изцелителният процес е винаги е една и съща: да се открият вълновите форми на биополето и моделите на интерференция, които предават информация. За разлика от алопатичната медицина, не е нужно да се анализират елементи вътре в системата, като например газовете в кръвта, нивото на холестерола, нивото на калия и пр. Вместо това се изследва състоянието на енергийните и не информационните структури.
След като бъдат открити изкривяванията, блокажите или другите нарушения на човешкото биополе, те биват коригирани чрез различни механизми, от звук и светлина до вибрация, от закодиране на информация във вода или други носители до прилагане на различни видове електронни уреди за създаване на информационен отпечатък.
Важно е да се подчертае, че БЕК® не се занимава със симптомите, както е при повечето алопатични диагнози. БЕК® работи на холистичното, системно ниво на биополето, боравейки с енергия и информация, а не пряко с телесни тъкани или клетъчни процеси.

Цели на обучението
Да осигури задълбочено обучение в теорията и практиката на Биоенергийният коучинг (БЕК), което да ви помогне да бъдете цялостно информиран, добре обучен и успешен практикуващ БЕК.
Да ви осигури задълбочена информация за историята на развитието на биоенергийните изцелителни подходи, както и на съвременните изследвания в тази посока, които поставят биоенергийното изцеление в авангарда на съвременните научни изследвания.
Това обучение е разработено така, че да могат да бъдат обучени и хора, които не са медицински специалисти, а така също и специалисти от помагащите професии, така че да създаде от тях фасилитатори по био-енергийно-информационно изцеление – Биоенергийни коучъри. Като сертифициран Биоенергиен коуч ще можете да помагате на хора с различни оплаквания, страдащи от хронична умора, главоболие и всякакъв друг вид болка без ясна етимология, алергии, тревожност, негативни мисли, панически атаки и др.
Професионалните занимания на биоенергийния коуч изискват добро познаване на основите на човешката анатомия, физиология и патология, както и на биоенергетиката. С помощта на това обучение ще разберете разликите в гледната точка на Биоенергетиката, а също така ще получите напътствия как да развиете успешна практика.

Част от нещата, които ще научите по време на обучението по БЕК:

  • Holar EFT (ХОЛАРЕН ТЕС)
  • Матрично Предекодиране
  • Приложна кинезиология
  • Аурична “хирургия” по Герхард Клюгъл
  • Reconnective Healing
  • Пранично Изцеление
  • Trance Healing
  • Упражнения за работа с енергийната система на човека
  • Разтягане и мобилизация на фасцията
  • Работа със сянката
  • Невролингвистично програмиране (НЛП)
  • Визуализации, водени визуализации и други изцелителни техники
  • Техники за интервюиране на клиента
  • Биоенергийното поле на тялото
  • Усещане и промяна на енергийните модели
  • Технически и нетехнически модалности
  • Травма и себеизцеление
  • Емоционални отпечатъци и белези
  • Основи на здравословното хранене и разумните физически упражнения
  • Тъмната страна на лецитина, зърнените култури, глутена и на млечните продукти
  • Хранителният режим, придружаващ биоинформационното изцеление
  • Тяло, ум и душа – взаимовръзки
  • Тялото като огледало на душата – психосоматичните заболявания
  • Душата като огледало на тялото – въплъщаване на душата
  • Концепция на холарната медицина
  • Причини и корени на нарушенията
  • Кинезиология на цялото тяло и утвърждения
  • Как да създадете и поддържате успешна БЕК® практика.

Повече информация за БЕК, както и за предстоящият тренинг, можете да намерите, като кликнете върху следващите линкове:

https://integral-bg.eu/events/bioenergien-kouching/

https://integral-bg.eu/events/bioenergien-kouching/#1560355202725-7f5605ec-55f2

https://integral-bg.eu/events/bioenergien-kouching/#1560762076042-67de4d03-23f7

https://integral-bg.eu/events/bioenergien-kouching/#1560355269088-08a2e65f-e3a5

https://integral-bg.eu/events/bioenergien-kouching/#1561373612708-d689e60e-0847

https://integral-bg.eu/events/bioenergien-kouching/#1560355285286-fe1b7c3c-cc51

Ако желаете да вземете участие в предстоящият тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно таксата, сроковете за внасяне, отстъпките и т.н., на посоченият имейл адрес integral.institutebg@gmail.com
Телефон: 0878 665 668