Изложба

Николай Петров – GLOW

Рисуване в присъствието на посетителите на атриума в Квадрат 500  –  25, 26 и 27 септември 2020, от 12.00 до 18.00 часа, Квадрат 500, Стената.

„Стената“ е най-новият проект на Националната галерия, който има за цел да представя графити артисти. В атриума на Квадрат 500, сред скулптурите от постоянната експозиция, поканените от Националната галерия автори ще създават своите произведения върху специално обособена стена.

Стилът и ярката цветност на реализираните на подходящи места в градската среда композиции са аргументите, на които се базира кураторският избор Николай Петров GLOW пръв да се изправи срещу „Стената“ в Квадрат 500.

 

Николай Петров е роден в София през 1988. Завършва специалността „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия. През последните 10 години се изявява като независим артист и дизайнер. Участва в десетки фестивали на графити изкуството и в редица групови изложби в България и в чужбина. Негови графити могат да бъдат видени в София и други български градове, в Тайланд, САЩ и над десет европейски страни.

През последните месеци GLOW изпълни свой проект като част от Герила Арт Фест в Прищина, Косово и бе куратор и участник в първото издание на софийския Graff Express Festival.

www.glowgraff.com