България Север, Общество

КНСБ – Габрово събра 79 мобилни телефони в помощ на деца

снимка: КНСБ

снимка: КНСБ

Приключи благотворителната кампания на КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”, която стартира в началото на месец декември 2013 г. в цялата страна, включително и в офисите на КНСБ в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново.

От началото на кампанията до момента в Регионалния съвет на КНСБ – Габрово са събрани 79 мобилни телефона, които ще бъдат оценени по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства „Реусум Фъндрайзинг” на „Секънд Лайф Електроникс” ЕООД. Програмата работи за по-чиста, устойчива околна среда, като се налага превенция срещу образуването на електронен отпадък.

Със събраните средства ще бъдат финансирани стипендии и еднократни дарения в подкрепа на деца, чиито родители са загинали при трудова злополука, както и на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други.

В момента Благотворителният фонд подпомага 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на децата са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се и официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата