България Север

Антон Дончев представи книгата „Вълча песен“ на доц. Росманов при голям интерес

Желаещите да присъстват на събитието оформиха втора зала в коридора на Народната библиотека

Академик Антон Дончев представи вчера книгата на доц. Венци Росманов – „Вълча песен“, пред препълнена зала в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Желаещите лично да присъстват на събитието, организирано от домакините, Съюза на българските писатели и издателство „Захарий Стоянов“, импровизирано оформиха втора зала в коридора на Народната библиотека. Събитието уважи и вицепрезидентът на Република България – Илияна Йотова.

„Вълча песен“ е една от малкото книги в днешната българска литература, която хваща мислещия човек за гърлото, не му позволява да бъде безучастен, с лениво и заспало съзнание и вслушан в лъстивата песен на съвременните политически сирени. Книга – изстрел. Книга – удар с чук по камбаната на нашата съвест“, пише Иван Гранитски в предговора на изданието.

Доц. Венци Росманов – ортопедът, който лекува травмите на душата и тялото, представя книгата си „Вълча песен“ днес

Натиснете тук за да видите презентацията.

И докато денем лекува и спасява човешки животи, нощем доц. Росманов подрежда мисли и чувства, облечени в думи, продължавайки да лекува и душите.

„До истините се достига,
когато пари под лъжичката.
Наистина не става мигом
и никога не става с всичките.

Те идват като просветление
във тежка, мрачна късна доба.
Не винаги са ти спасение.
И светлината е прокоба.

Те не за всички са еднакви.
Не могат и да се поръчат.
Внезапно, след години чакане,
те идват, за да те измъчват.“

 

Материалът Антон Дончев представи книгата „Вълча песен“ на доц. Росманов при голям интерес е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.