България Север

Габровска премиера на „Техническа проверка“ от Ангел Иванов


В четвъртък, 10 януари, от 18.30 часа в Художествената галерия „Христо Цокев“, ет. 3 – зала „Проф. Минчо Минчев“, ще се състои премиерата на дебютната книга на Ангел Иванов – сборникът с разкази „Техническа проверка“, от Издателство „СКАЛИНО“.

Книгата ще представи литературният и кино корифей, „небрежният енциклопедист“, както го нарича в един свой текст самият Ангел Иванов, онзи, за когото дори Животът е jam session – Цветомир Цанков, или просто Цецо Джаза.

В „Техническа проверка“ са събрани истории за пътя към Пътя, или за крачещия между физическото и духовното човек.

Сега Ангел Иванов се завръща в родния си град Габрово, който е вдъхновил някои от разказите в книгата, за да я представи пред местната публика.

Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г. Възпитаник е на Национална Априловска гимназия – първото новобългарско светско училище от 1835 г., чието Източно крило е построено от неговия пра-пра-праотец уста Продан Колев.

Преминава през всички детско-юношески формации на местния футболен отбор Янтра. Играе още футзал и плажен футбол в отбора на Мони, с който става държавен вицешампион на пясъка през 2006 г.

В един момент обаче разбира, че не е достатъчно добър в „ритнитопката“ и я зарязва, като впоследствие завършва “Журналистика“ в СУ “Св. Климент Охридски“, където е един от създателите на студентското радио “Реакция“.

След това, няколко години е телевизионен сценарист, предимно в “Ку-Ку Презареждане“ и “Господари на Ефира“.

И досега пише в различни печатни и онлайн медии, сред които списание “Джамборе“, сп. “Мениджър“, Webcafe, Actualno, КлинКлин, портал Православие.бг, Кинематограф.бг и др.

Работил е още като наемник и надничар в завод за метали, рецепционист в хижа, гардеробиер в НДК, пазач в склад за топло и хидроизолации в ЖК “Люлин” 3 и копирайтър на свободна практика.

Пътувал е на автостоп из България, Балканите, Европа и Азия. Бил е пилигрим на Божи гроб, из Светите земи и Света гора Атон (няколко пъти). Част от тези многобройни пътувания са описани в настоящия сборник. Опитва се да бъде православен християнин, но невинаги му се получава.

Споделя, че би искал да се завърне там, където никога не е бил, но обикновено се чувства като състезател по спортно ориентиране, който се е загубил в хотела след закуска, преди старта на надпреварата.

Сборникът с разкази “Техническа проверка“ е неговата дебютна книга, която съдържа текстове, писани през последните 12 години.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Габровска премиера на „Техническа проверка“ от Ангел Иванов е публикуван за пръв път на Gabrovo News.