България Север

Омбудсманът Мая Манолова идва в Плевен

Омбудсманът Мая Манолова ще посети утре, 15 март, Плевен, по повод жалба на гражданка с увреждане, съобщават от пресслужбата на обществения защитник.

В 12.15 ч. ще посети Снежи Кежева в ж. к. „Дружба“, която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга й. Припомняме, че по идея на Снежи Кежева през 2016 г. Мая Манолова стартира националната кампания „Великден за всеки“, след като жената я сигнализира във Фейсбук, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта.

Сега отново чрез Фейсбук Снежи Кежева потърси съдействие за назначаване на жизнено необходимия й асистент, защото не може сама да се справя с ежедневните си нужди.

По-късно омбудсманът ще се срещне със зам.-кмета по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев във връзка с казуса на плевенчанката.

От 14.00 ч. общественият защитник ще изнесе открит урок на тема: „Дейността и функциите на омбудсмана“ в базата на Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване.

 

Материалът Омбудсманът Мая Манолова идва в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.