Бизнес и Политика

eBay в подкрепа на малкия и среден бизнес в Пловдив

В Пловдив предстои старта на програмата за насърчаване на износа на eBay– Export Revival. Програмата се осъществява в сътрудничество с Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Община Пловдив и Contento.tech – мрежа, насочена към подпомагане на българския бизнес при износа на стоки до милиони клиенти по целия свят.

Програмата Export Revival е част от глобалната инициатива на eBay, наречена Retail Revival, която има за цел да даде възможност на местните търговци и производители да се възползват изцяло от цифровия пазар и да получат достъп до нови клиенти по целия свят. Инициативата се осъществява съвместно със структури на централно и местно ниво и бизнес лидери, за да насърчи предприемачеството и да стимулира икономическия растеж, информират от eBay.

Иновативната програма Export Revival помага на местните собственици на фирми да продават своите продукти на световния пазар, като същевременно укрепват връзките си в местната бизнес общност. Програмата вече се проведе в повече от 10 града в САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия, което даде началото на успешни международни продажби за стотици фирми, по информация на организаторите на програмата. Участниците в инициативата привнасят своите местни вкусове и стилове към платформата, като по този начин подпомагат eBay да доставя възможно най-динамичното и разнообразно пазарно пространство, смятат от платформата за онлайн търговия.

Програмата е напълно безплатна за желаещите да се включат фирми. Всички сесии ще бъдат на български език, като предишен опит в онлайн продажбите не е необходим.

Програмата предвижда: 

  • Пълна месечна програма за обучение, преподавана от експерти на eBay, която обхваща всички аспекти на експортната дейност: организация, маркетинг, логистика и обслужване на клиенти;
  • Индивидуална поддръжка;
  • Достъп до повече от 181 милиона потенциални купувачи от 190 световни пазара;
  • Специализирана страница на eBay.com, с фокус върху продуктите на участниците;
  • Промоционална кампания за участниците в програмата на eBay.com.

Началото на обученията е насрочено за септември 2019 г. Търговците от Пловдивска област, които желаят да участват в програмата, трябва да попълнят заявлението преди 23 август. Екипът на eBay ще се свърже с всички избрани кандидати, за да ги уведоми за последващите стъпки. 

„Политиката на eBay е, че един от най-значимите начини да се влияе положително е чрез предоставяне на възможности на малкия и среден бизнес. Градовете имат нужда местният бизнес да се разраства, да създава работни места и да разширява своето въздействие в общността. Нашата цел е да подпомогнем местните търговци да използват силата на технологиите и глобалния пазар, за да оставят вратите си отворени за нови възможности, да наемат служители от своите общности и да продължават да оживяват местната икономика, докато се развиват на световния пазар”, изтъкват от водещата платформа за онлайн търговия.