България Север

Първи сняг над Габрово

Първи сняг през настоящия зимен сезон заваля днес, 3 декември, над Габрово. Снеговалежът започна в часовете преди обяд. Макар и закъснял снегът не подмина и нашия регион. Първоначално заваля дъжд, който премина в сняг, напомняйки, че все пак навън е зима.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Снежна покривка все още не се е образувала, но автомобили, сгради, дървета, тротоари и улици започнаха бързо да побеляват. Очакванията са снегът да не се задържи дълго, тъй като според метеорологичните прогнози към края на седмицата температурите ще бъдат положителни. За днес, 3 декември, за област Габрово е в сила обявен жълт код за обилни валежи от дъжд и сняг. Очаква се образуването на тънка снежна покривка – между 1 и 4 см.

През това денонощие от север на юг над България ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно. През нощта в северните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат и Южна България.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

С умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Още в сутрешните часове дъждът премина в сняг и на много места ще има заледявания. Минималните температури ще са между минус 2 и минус 3 градуса, максималните между 2 и 7 градуса.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Предварителната подготовка за зимата в община Габрово е добра. Обезпечено е отоплението на всички детски и учебни заведения, както и транспорта за учениците от средищните училища. Всички здравни и лечебни заведения са създали необходимата организация за работа през зимния сезон.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Общинско предприятие “Благоустрояване” разполага с подготвена снегопочистваща техника и необходимите количества инертни материали и противозамръзващи химикали. За зимното поддържане на общинската пътна мрежа са осигурени необходимите инертни материали и специализирани машини.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Създадена е необходимата организация за осигуряване на нормалната експлоатация и на републиканските пътища. Зимното им поддържане на територията на общината ще се осъществява от 2 опорни пункта, в които има налични инертни материали.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Първи сняг над Габрово е публикуван за пръв път на Gabrovo News.