България Север

Дупка като кратер тормози шофьорите в Габрово (снимки)

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Огромна дупка, заемаща почти цялата дясна лента на бул.“Априлов“, изправя „на нокти“ шофьорите. Това установи репортерска проверка на екип на „Габрово Нюз“, след подаден до медията сигнал от гражданин, алармиращ за проблема.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Насипаната с чакъл и инертни материали яма се забелязва твърде късно от водачите, които разбират за нейното присъствие на платното за движение едва, когато „скочат“ в нея, тъй като мястото изобщо не е сигнализирано.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Зейналият напълно неочаквано „феномен“ по родните пътища се намира след пешеходния светофар на бул.“Априлов“ в посока центъра на Габрово, в района на бившия машинен завод и тормози шофьорите от седмица насам.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

За да заобиколят „кратера“ на новия асфалт често пъти водачите инстинктивно навлизат в лявата лента в посока центъра, което ги поставя в конфликтна ситуация с останалите участници в движението, пресичайки пътя им.

Безспорно несигнализираната и опасна дупка на бул.“Априлов“ е предпоставка за пътнотранспортни произшествия, както през светлата, така и през тъмната част от денонощието.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Според запознати с пътната безопасност мястото ще стане още по-коварно, ако не бъдат предприети адекватни мерки и то да бъде асфалтирано навреме, тъй като в края на седмицата се очакват валежи и когато се запълни с вода рискът да се случи някоя беда нараства в пъти.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Това не само, че създава предпоставка за ПТП, но може да нанесе сериозни материални щети на преминаващите автомобили, особено на тези, чиито водачи не спазват ограничението на скоростта в населени места.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Припомняме, че причината за появата на дупката и нарязването на новата асфалтова настилка на централния габровски булевард бе в резултат от авария на водопровода, за която само преди седмица съобщихме.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Ще бъдат ли предприети адекватни и навременни действия от страна на компетентните органи, предстои да разберем. Докато обаче това стане факт Ви призоваваме да бъдете внимателни, когато преминавате покрай опасния участък на бул.“Априлов“.

Вашите новини, сигнали за всякакви нередности, мнения, събития, гледни точки можете да ни изпращате на редакционната поща: info@gabrovonews.bg, на профила ни във фейсбук или да се свържете с нас на телефон: +359 878 993 779. Ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Дупка като кратер тормози шофьорите в Габрово (снимки) е публикуван за пръв път на Gabrovo News.