База Данни Картини

Оранжерия с 3 декара марихуана разкриха край Пазарджик

marijuana

Оранжерия с 3 декара марихуана разкриха край ПазарджикНова оранжерия с марихуана е била разкрита край Пазарджик от местни криминалисти, съобщиха от МВР. Операцията е била проведена във вторник след получаването на оперативен сигнал и последвала разработка.

Оранжерията с площ 3 дка се намира в местността “ Чукур савак“ между Пазарджик и близкото село Добровница. Тя е била засадена в 2727 стръка марихуана. Растенията са съвсем малки, с височина по 10-12 см., което говори че са били засадени буквално преди броени дни.

Оранжерията е била оборудвана с всичко необходимо за бързото израстване на канабиса – винтилационна система, контрол на температуата и влажността, капково напояване, сушилни и центрофуги за нарязване на готовата листна маса.

В момента, когато полицията е нахлула в парника, в него не е имало никой. По информация на „24часа“ вътре са били открити документи за отдаването под наем на съоръжението на криминално проявено лице с инициали Л.Б.

Той е с богато криминално минало за изнудване, измами, склоняване и трафик на проститутки. Има осъдителни присъди у нас и в Италия, които е изтърпял. Л.Б. е обявен за общонационално издирване.

Преди по-малко от година край Пазарджик бе открита оранжерия от 5 дка, насадена с марихуана. Ползвателят бе осъден преди седмица на 5,5 години затвор. Откритият в понеделник парник с канабис е организиран по абсолютно същата схема.

 

Към оригиналната статия

Оранжерия с 3 декара марихуана разкриха край Пазарджик