Бизнес и Политика

Инвазия на руските туристи у нас

Руските туристи през тази година ще се ориентират най-вече към България, Италия и Андора, обявиха от Академията по туризъм и международни отношения в Русия.

Това става възможно, след призива на президента Путин, руските граждани да не пътуват в Египет и Турция, заради влошените отношения с двете страни.

Близо 80% от руските туристи, които по принцип са почивали в южната ни съседка, се оглеждат за алтернативи и голяма част от тях ще предпочетат почивка в България. Разбира се, по-заможните ще отидат в Италия, Югоизточна Азия, ОАЕ, Израел.

От руските туроператори съветват българските хотелиери да пуснат повече промоции и да се отнасят с туристите като с „касички, от които да изкопчат определени пари“.

В момента, туристическата реклама на България в северната страна е ограничена и руснаците знаят само за Банско и известните курорти по морето. Именно затова, от Министерството на туризма, обмислят специална реклама, която да представя на чужденците нашите исторически и културни забележителности в цялата страна.