База Данни Картини

Акция на антимафиотите в офисите на Христо Бисеров и Ивайло Главинков

ДАНС

В момента антимафиоти проверяват офисите на заместник-председателя на Народното събранир Христо Бисеров и Ивайло Главинков, съобщи TV7 позовавайки се на информация от техни източници от спецслужбите.

Изземват се докумнети и електронни носители на информация. Двамата са заподозрени, че са извършили престъпления против данъчната и финансовата ситема на страната. По-рано днес към главния прокурор – Сотир Цацаров е постъпил доклад от председателя на ДАНС относно евентуални престъпления, извършени от тях.

В доклада има данни за парични преводи в различна валута към друга сметка в Европа от тяхно име. Според него те са правили банкови преводи към търговски дружества, регистрирани на Сейшелските острови, теглили са пари в брой и са правили срочни депозити.

Предполага се, че е възможно да има връзка между подадената от Бисеров оставка като заместник-председател на Народното събрание и скандалните обвинения.

Междувременно Софийска градска прокуратура започна разследване срещу Главинков и Бисеров за пране на пари и данъчни престъпления.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Акция на антимафиотите в офисите на Христо Бисеров и Ивайло Главинков

Прочети цялата