Спорт

Клоп с предупреждение към Гуардиола


Висшата английска лига ще предложи много по-сериозно предизвикателство за Пеп Гуардиола в сравнение с германския шампионат, заяви мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп. Гуардиола пое Манчестър Сити след престой от три сезона в Байерн Мюнхен.

„Съревнованието става наистина интересно. Спечелването на титлата в Англия е най-голямото предизвикателство от всички. Когато си помислиш, че си три поредни пъти шампион на Испания, след това си първи в три последователни години в Германия, това е добре. Да опитам нещо друго. Ако се нуждаеш от най-голямото предизвикателство, трябва да отидеш в Англия“, заяви Клоп, който е бивш треньор на Борусия Дортмунд. Гуардиола спечели общо 14 трофея в Барселона, преди да премине в Байерн.

„В Германия не е никак лесно. Ако искаш да изпревариш Байерн, трябва да спечелиш всички останали мачове. Трябва да победиш и най-малко в един от двубоите срещу Байерн. А Байерн губи много трудно или не губи. В Англия е друго. Има клубове, които винаги смятат, че трябва да бъдат на първото място“, коментира още Юрген Клоп.
 …