База Данни Картини, Изкуство и Общество

Ром преби до смърт и изгори старица в Търговище

арест мъж

арест мъж

Полицията залови 25-годишен мъж, пребил до смърт старица в Търговище. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Търговище.

Трупът на зверски убитата жена бе намерен на 18 август тази година от внука ѝ. Младият мъж станал сутринта в общия им дом и намерил тлеещото тяло на баба си. Веднага извикал полиция.

На мястото се отзовал полицейски екип, а тялото е изпратено за аутопсия. Установено е, че смъртта на жената е настъпила към 04:00 ч. сутринта вследствие на множество удари с тъп предмет. По тялото на починалата имало и следи от намушквания.

Полицейският екип в Търговище започнал разследвания и след малко повече от две седмици криминалистите стигнали до извършителя на жестоко убийство. Установено е, че 25-годишен мъж от квартал “Въбел”  я е пребил зверски и след това е подпалил тялото.

Убиецът е от ромски произход, известен на полицията с множество кражби. От полицията съобщават, че преди години мъжът е откраднал автомобил, след което го запалил.

В злополучната нощ 25-годишният ром е влязъл да краде в дома на жертвата. Тя обаче го усетила и двамата се спречкали. Тогава мъжът ѝ нанесъл жесток побой, след което запалил  тялото.

Ром преби до смърт и изгори старица в Търговище

Прочети цялата