Интериор

Удобен, красив и фунцкионален интериор на тийнейджърска стая

Когато настъпи моментът за ремонт на детската стая и тя трябва да се превърне в „леговище“ на един подрастващ тийнейджър, всеки от нас си задава няколко основни въпроса – „Какви мебели да избера?“, „Къде да ги позиционирам?“, „Как да я направя по-просторна?“ и други подобни. В тази статия ще ви покажем интериорния дизайн на една модерна и изключително функционална стая, от която може да почерпите много вдъхновение и да се възползвате от креативните идеи, които ще видите в нея.

Стаята е предназначена за един деен младеж с интерес към новите технологии, обичащ реда и чистотата и нуждаещ се от „негово местенце“ където да учи, играе и твори.

В помещението няма да видите големи, обемисти и заемащи излишно място шкафове и гардероби. Вместо това, тук е заложено на ниски и продълговати единици за съхранение, както и на отделни стенни модули, а вместо традиционния гардероб, който сме свикнали да виждаме, тук намираме открит гардероб за дрехи в спортен стил. В допълнение, стая разполага с големи чекмеджета под и зад леглото, скрити и открити шкафове от двете страни на стаята и удобна лавица за книги.

В тази стая на осветлението е обърнато особено внимание, а както знаем, добре организираното осветление е нещо, което е от изключително значение за подрастващите. Създадени са три нива на осветление – общо осветление (посредством прожектори на тавана), фокусно осветление (насочващите осветителни тела над леглото и над бюрото) и декоративно осветление (вграденото в панела над леглото и разделящо работната зона от зоната за почивка). Осветлението разполага и с три режима на светлина – леки топли тонове, неутрални и ярки такива.

Важно е да споменем, че всички декоративни елементи по рафтовете, както и постерите, закачени по стените са избрани въз основа на интересите на младежа, който ще живее в стаята, като повечето той е избрал лично. Насърчаването на един юноша да взима сам решения за собствената си стая е от важно за изграждането му като личност. Постерите с надписи „Да, ти можеш!“ и „Колкото по-усърдно работиш, толкова повече късмет ще получаваш“ мотивират детето, а виждайки тези надписи всеки ден, то израства с мисълта, че може и ще постигне всичко, което пожелае.