Интериор

Модерен дизайн на малка всекидневна с големи възможности

В статията показваме обновения интериор на една всекидневна, част от малък едностаен апартамент, която освен пространство за дневен престой, осигурява място за спане и кът за работа от вкъщи. Всичко това не би трябвало да е проблем, но когато площта е само 15,6 м², внимателното планиране и обмислянето на всеки детайл от интериора са ключов фактор за комфорта и удобството на живущите в жилището.

В случая, собственика и човекът, който ще живее и твори в този малък апартамент е само един, така че превръщането на мястото във функционален и удобен дом е значително по-лесно. Преди да се намеси професионален дизайнер, в жилището е била поставена голямата черно бяла фотография на Бруклиснкия мост, а това от своя страна задало темата на целия интериор – Ню Йорк.


Основните приоритети на дизайна са да се създаде едно функционално пространство с модерна и изчистена визия, което да предлага голям гардероб, компактно работно място и удобна зона за спане, посредством удобния разтегателен диван. Цветова схема е в неутралните бяло и сиво, а за да не изглежда прекалено стерилно и монотонно, в помещението е добавен и акцентиращ цвят в лицето на един много приятен нюанс на синьото.

Всички мебели са в бяло, с минималистичен дизайн, а идеята е пространството да остане възможно най-олекотено и проветриво. Със същата цел е използвано стъкло върху фасадата на гардероба, а надписите „NEW YORK“ са чудесна препратка към основната тема на интериорния дизайн. Стената зад телевизора е реша в тапети с метална текстура, които се вписват много добре в цялостната визия на помещението.

Въпреки оскъдните си размери, всекидневната предлага една чудесна визия, много добре организиран интериор и всички необходими функции, от които се нуждае един млад мъж за да живее, твори и спи в едно единствено помещение.