Интериор

Просторен апартамент с красив интериор в индустриален стил [100 м²]

В статията разглеждаме обновения интериор на един типичен лофт – жилище, разположено на последния етаж на бивша индустриална сграда. Новият му интериорен дизайн е смесица от стилове, като разбираемо доминиращ е индустриалния. След основния ремонт състоял се тук жилището изглежда много просторно, функционално и красиво.

Дизайнерът е Павел Алексеев, чиито интериорни проекти сме ви показвали и преди и който се е съсредоточил в проектирането на дизайн за лофт жилища. Собствениците – младо семейство с ясна визия за тяхното жилище, се свързали с Павел с молба да проектира интериора на новия им дом. Те поставили на дизайнера няколко основни отправни точки, като по-важните от тях са свързването на всекидневната, трапезарията и кухнята в едно отворено помещение, обособяването на основна спалня и детска стая, която на първо време да се ползва като гостна и запазването на двете бани.

Това, на което най-много държали собствениците обаче била тяхната бъдеща кухня. Мечтата им била да притежават професионална кухня, приличаща на такава от кулинарно предаване, снабдена с голям кухненски остров, на който може да се готви и закусва едновременно. Е, получили точно такава кухня!

Тя е разположена на централно място в общото помещение, а размерите й са внушителни. Срещу нея е позиционирана дневната зона, която скромно е обзаведена с удобна мека мебел, масичка за кафе със семпъл дизайн, гледащи към бяла тухлена стена, върху която е монтиран телевизора. Зад тази стена са разположени двете спални – родителската и тази за гости, която е с тенденция да се превърне в детска един ден.

Последната зона в общото помещение е трапезарията, която е разположена до големия прозорец, разкриващ широка гледка към градския център. Трапезарната маса е с масивен дървен плот и черни метални крака – дизайн, напълно отговарящ на интериорната тема в жилището. Освен шестте удобни стола около масата забелязваме и удобно кожено кресло, предназначено за активна почивка.

В дизайна на голяма част от интериорните елементи е използван дървен материал, който можем да видим почти навсякъде – върху мебелите, стените, пода и най-вече в голямата баня, чийто интериор е изцяло дървен, разбира се без санитарията, подовите и стенните плочки. В интериора откриваме и други типични за индустриалния стил материали като бетон, бели тухли и груб текстил.