Интериор

Кухненска маса в малка кухня [ 7+ Страхотни идеи ]

Напоследък много от вас се свързват с нашия екип с един интересен въпрос „Кухнята ми е малка. Каква маса да избера?“. Това всъщност е една интересна тема, която решихме да засегнем в статията, в която да съберем най-интересните идеи с които разполагаме.

Истината е, че малката кухня е място, където с правилно разпределение на елементите, правилните пропорции и правилния избор на функции, материали, покрития и цветове, вие лесно можете да увеличите функционалността й и дори да осигурите място за малка маса, която можете да използвате за различни цели.

Ако някой ви каже, че в кухнята винаги има място за маса – това е лъжа. Понякога кухнята просто е твърде малка за това, поне през повечето време. Лошото оформление може да ви попречи да поставите постоянна маса в малката си кухня, но сгъваемата такава може да е перфектната алтернатива. Също така можете да монтирате масата директно върху една от стените, за да спестите малко пространство. Все пак всеки сантиметър тук има значение.

Разтегателните маси са супер практични в малките кухни и малките домове като цяло. Имайте предвид, че на пазара вече има голямо разнообразие от маси с падащи табли, чиито размери са наистина много компактно. Всъщност мислете за този стил като начин да направите малка маса дори още по-малка.

Аз лично намирам коктейлни маси с кръгли плотове и пиедестални основи, за едни от най-добрата решения за малки кухни. Те са малки и гъвкави, могат да се приберат в някой ъгъл, когато не се използват и изглеждат чудесно в средата на стаята. Този тип маси имат лек външен вид, който поддържа просторното усещане в помещението.

Кухнята може да е малка, но ако е отворена и е част от по-голяма стая, в крайна сметка не се усеща толкова малка. Една малка маса с два стола може да осигури безпроблемен преход между кухнята и всекидневната например. Помислете за високи маси и бар столове, ако искате да акцентирате върху техните лъскави линии и върху вертикалното пространство.

Една ниска масичка може да изглежда супер и на място във всяка модерна кухнята. Вижте примера по-горе и колко прекрасно стои масата в кухята с белия си цвят. Всъщност масите като тази, със семпъл и директен дизайн са чудесен избор, когато пространството е недостатъчно.

Ако възнамерявате да позиционирате кухненската маса в ъгъла на стаята, бихте могли да се възползвате максимално от това пространство. Помислете за малък ъглов диван, изработен по поръчка, съобразен с вашите размери, който може да ви осигурии дори и място за съхранение. Към кръглата маса може да добавите и два стола от срещуположната страна на дивана, ако мястото ви позволява.

Много от домовете в наши дни имат отворени помещения, където кухнята, трапезарията и всекидневната споделят едно ожщо пространство. В този случай може да заложите на продълговата кухненска маса, която ще е перфектното решение за семейни вечери и едновременно с това ще разделя визуално кухненската и дневната зона.

Последното ни предложение за интегриране на маса в малката кухня, което ще ви помогне да избегнете  претрупването, е да изберете масичка с прозрачен стъклен плот. Може да съчетаете такава маса със столове от акрил, като по този начин ще направите пространството още по-леко и просторно.

Надявам се да сте успели да се вдъхновите от някоя идея, с която да превърнете малката си кухня в едно по-удобно и приятно място.