Интериор

Приказната гора – интересен проект за детска стая

Създаването на интериор за детска стая е един интересен и забавен процес, който същевременно е и много деликатен. Проектирането на тази стая е отговорна задача, на която всеки родител трябва да гледа много сериозно. Детската стая е мястото, където вашето дете израства, опознава света, учи се и играе, така че тя трябва да е съобразена с много и различни аспекти от неговото детство.

В тази статия ще ви покажем проект на детска стая, който е изцяло съобразен с нуждите на едно подрастващо дете на 7 годишна възраст.

Стаята е просторна и въпреки, че сме наясно с предимно малките жилища в България, това е един от най-важните съвети, които можем да ви дадем – предлагайте на децата си възможно по-големи пространства. Стаята е светла – това също е една от важните предпоставки за създаване на ползотворно място за вашето дете, тъй като естествената светлина зарежда всяко помещение с позитивизъм и добра енергия.

По отношения на интериора, тук той предлага голяма част от зоните, които отговарят на нужните на детското ежедневие. Има работна площ за учене в близост до прозореца, зона за почивка и забавление, малък спортен кът и изобилие от място за съхранение на книги и учебници.

Една от стените в стаята е превърната в „приказен портал“, благодарение на огромното изображение, което илюстрира приказен горски пейзаж и кръглата дървена врата, която сякаш води към един магически свят.