България Север, Общество, Спорт

Плажен волейбол “Габрово оупън” от днес

снимка: commons.wikimedia.org

снимка: commons.wikimedia.org

Габрово отново е домакин на турнир по плажен волейбол след близо десетгодишно прекъсване. От днес до неделя,  14 – 16 юни, в комплекс „Синкевица“ ще се проведе кръг от Националната верига за подрастващи. Основен организатор на проявата е Николай Григоров, член на комисията по плажен волейбол към Българската федерация по волейбол, а събитието ще се проведе в партньорството на Община Габрово.

Турнирът „Габрово оупън“ е за младежи до 22 години и е отворен за всички юноши и девойки, които желаят да участват. Необходимо е само да представят документ за извършен предсъстезателен медицински преглед. Най-добре представилите се двойки от състезанията в Габрово, Кърджали и Божурище, ще играят с националния екип на Европейското първенство по плажен волейбол във Варна през август тази година.

Местният волейболен клуб „КВК Габрово“ ще се представи в надпреварата по три или четири двойки при двата пола.

Записването на участниците ще продължи до техническата конференция, насрочена за 12.00 часа днес. От 14.00 часа ще започнат първите срещи в комплекс „Синкевица“. В събота, 15 юни, ще има състезания през целия ден, а в неделя ще бъдат заключителните двубои и награждаването на призьорите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873