България Север

Снимки: Театрална трупа „Муцунка” към ОбДК-Елхово с второ представление за този творчески сезон

decaВ репетиционната зала на Общински детски комплекс пред родители, приятели и гости, талантливите децата от детската театрална трупа „Муцунка” с художествен ръководител Елисавета Узунова към Общински детски комплекс (ОбДК-Елхово), представиха своята втора постановка в този творчески сезон. Пиесата, която децата представиха бе „За честта на 6а клас“ от Веселина Манафова.

Това бе последната изява на децата за тази учебна година. В ролите днес видяхме Мария Василева в ролята на г-жа Здравкова, Мария Колева в ролята на Маргарита, Йоана Вълчева в ролята на Мила, Сани Филипова в ролята на Лили, Доника Недялкова в ролята на Ваня, Радомира Колева в ролята на Крася, Георги Денчев в ролята на Боян, Николай Гамов в ролята на Чавдар, Димитър Попов в ролята на Митко, Виктор Ненов в ролята на Емил, а Татяна Танева и Станислава Иванова бяха съответно суфльор и тонрежисьор на театралната пиеса.

В нея се разказва за ученик на име Чавдар, който се прави на болен и не желае да ходи на училище. Големият му страх е от предстоящото контролно по математика и именно за това той е на „легло“ у дома. Същевременно Чавдар е и централен нападател и по същото време им предстои много важен мач. Ден преди контролното негови съученици разбират за това, че той се преструва и пред тях той обещава, че ще се подготви и ще се яви в училище. Въпреки обещанието Чавдар не се появява на контролното и неговите съученици, го изключват от отбора по футбол, а без него те загубват с разгромен резултат 5:0. Към края на представлението за преструването на Чавдар разбира и г-жа Здравкова, с което кашата, която забърква ученика става пълна..

Спектакълът предизвика много усмивки сред зрителите и със сигурност заслужаваше да се гледа. Децата получиха много аплодисментите, с което доказаха, че следващия път може да опитат да играят и на по-голяма сцена. За финал те бяха наградени с талони, които ще им гарантират почерпка вкусен сладолед.